Az eső Nádudvaron is átírta az ünnepi műsort

Nádudvar – Vízi színpadi koncert és vízi foci helyett „özönvíz” volt a program Nádudvaron Szent István ünnepén.

Hagyományosan augusztus 19-én este ünneplik a városban államalapításunkat, hogy ne ütközzön a másnapi debreceni virágkarnevállal és tűzijátékkal.

Tavaly már a városközpont-fejlesztési program keretében kialakított, sétánnyal körül vett Jókai utcai tó felett csodálhatták a helyiek a tűzijátékot, idén is ez az impozáns terület lett volna a helyszín. Ám az este hat körül kezdődő folyamatos esőzések miatt ez a várva várt látványosság elmaradt. Az itteni vízi színpadon pedig az X-Faktor első győztese, Vastag Csaba adott volna koncertet, de ő is bekényszerült a művelődési házba. Ide is alig tudtak eljutni a rajongók a cudar időben, ezért csupán fél ház előtt énekelt.

A tűzijáték a szeptemberi városnapi programsorozatba kerül át, előre láthatólag szeptember 18-án, a Republic együttes élőkoncertje után.

20-án sem maradtak volna programok nélkül a nádudvariak: a 3. Vízifoci, Teke és Pingpong kupát hirdették meg a művelődési házba. Ám a szakadatlan égi áldás keresztbe tett mindennek: a teljes program elmaradt, az előre befizetett nevezési díjakat természetesen visszafizetik a szervezők.

HBN–Marján László