Az értéktárak erősítik a közösségi tudatot

Az értéktárak erősítik a közösségi tudatot
© Fotó: Péter Imre
Földes – Földesen tanácskoztak a kistelepülések értéktár bizottságai résztvevői.

A helyi értéktár bizottságok értékfeltáró munkája erősíti a települések lakóinak identitástudatát, hozzájárulva a települések megtartó erejéhez, a helyi közösségi élet fejlesztéséhez.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar megyei irodája a helyi értéktár bizottságok szakmai munkájának segítésére, a jó gyakorlatok bemutatására műhelymunka beszélgetést szervezett Földesen.

A Kállay Tájház és Közösségi tér épületében a térség értéktár bizottságai megismerhették Hajdú- Bihar megye értékeit a Hungarikum törvény tükrében. Tájékoztatást kaptak a megyei Értéktár bizottság munkájáról, módszertani segítséget az értékek javaslattételéhez, majd a Földesi és a Furtai értéktár bizottságok tevékenységét, a már nyilvántartásba vett helyi értékek széles körét is megismerhették.

A tájház helytörténeti értékeinek megtekintésével és két helyi kistermelő termékeinek bemutatásával záruló tanácskozás megfogalmazta az értéktári munka fontosságát, azt a tényt, hogy a településeken még fellelhető értékek sokasága, közismertté tétele erősítheti a helyben élők településhez való ragaszkodását, a falu közösségeinek összetartozás érzését.

HBN–PI0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés