„Az erdő nekem” és mindenkinek

Akt.:
Az erdő nekem
Az erdő nekem - © Fotó: Matey István
Debrecen – Díjazták és kiállították a Debreceni Egyetem fotópályázatára beérkezett legjobb alkotásokat szombaton.

Kidőlt fatörzsek, lombok a tó víztükrén, leveleken átsejlő napsugár, vagy egy gomba az avarban – különleges szemszögekből mutatták be az egyetem polgárai az erdő szépségeit, értékeit. Csaknem kétszázan ragadtak fényképezőgépet vagy mobiltelefont, hogy „Az erdő nekem” című fotópályázatra megörökítsék Északkelet-Magyarország és a Tiszántúl erdőségeit, illetve az azokat sújtó viharkárokat.

A külföldi és hazai egyetemi hallgatók, illetve oktatók több mint 300 felvételt küldtek be a versenyre, amelyek közül 42-re lehetett szavazni a pályázat weboldalán. A leadott 4500 voks alapján három alkotást emelt ki a Tóth Csaba, Felszeghy Szabolcs, Király Zoltán, Bódi Sándor, Nikunj Sondagar és Herczeg János alkotta szakmai zsűri.

A legmegindítóbb képért járó első díjat Oláh Tamás nyerte, a legkreatívabb fotóért Paholcsek Melinda érdemelte ki a második helyezést, a harmadik pedig Kertész Balázs lett a leglátványosabb művel. A legjobb sorozatot Mohammed Altahnoon készítette, további hat fotós: Katona Vivien, Merve Sema Yilmaz, Hadházi Zsófia, Fahad Abdullah és Csíder Ibolya pedig különdíjat kapott munkájáért.

Az elismeréseket szombaton vehették át a nyertesek az Élettudományi Központ Galériájában, ahol a legkülönlegesebb alkotásokból kiállítás is nyílt. A tárlat május 31-ig tekinthetők meg.

unideb.hu | Fotó: Matey István