Az én világbajnokságom: Le a kalappal a vébé-szervezők előtt!

Tabaka József
Tabaka József - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A debreceni salakmotorosnak Messi stílusa tetszik, de német győzelmet vár.

Talán kevesen tudják, hogy Tabaka József kifejezetten jól futballozik, és szívesen ül le a televízió elé megnézni egy-egy jó focimeccset. A salakmotoros magyar bajnok természetesen nem tudta, de nem is akarta kivonni magát a labdarúgó-világbajnokság eseményei alól.

– Nem hagy hidegen a futball-vébé, így örömmel tapasztaltam, hogy a torna előtt érkező hírek, amelyek káoszról, sztrájkokról és tüntetésekről szóltak, azok elnémultak, s egy kifejezetten jó szervezésű világeseményt látunk. Nagyon jó érzés nézni a több tízezer szurkolót a lelátókon, le a kalappal a szervezés előtt!

Kiestek a kedvencek

Tabaka elárulta, az egyik kedvenc gárdája gyorsan búcsúzott a további küzdelmektől. – A spanyol futballt szeretem a legjobban, ezért a Primera División meccseit szoktam nézni, így nagyon sajnáltam, hogy a hispánok ennyire leszerepeltek. Igazából kedvenc játékosom nincs, de Messit nagyra tartom, mert emberileg rendkívül szimpatikus és egyedi a stílusa a pályán – fogalmazott a salakos, akitől kértünk egy tippet arra vonatkozóan, ki nyeri a világbajnokságot.

– Jelen állás szerint a németeket tartom a legnagyobb favoritnak, remek játékosok alkotják a csapatot, ráadásul nagyon kiegyensúlyozottnak tűnnek.

ÉKN-BN