Az én világbajnokságom: igazságos megoldás a videóbíró

Akt.:
Burai Árpád
Burai Árpád - © Fotó: fm90.hu
Debrecen – Gyermekkora óta fanatikus magyar és olasz drukker Burai Árpád.

– Mivel egyik csapatom sincs kint az eseményen, számomra ez egy abszolúte laza világbajnokság, így nyugodtan, hátradőlve szemlélem a történéseket – meséli Burai Árpád, akinek így, tét nélkül is tetszik a torna.

Nekem bejön a videóbíró, mert igazságos, kevesebb a vita és nem arról szólnak a hírek, hogy miért nem adta meg a spori a nyilvánvaló tizenegyest.”

– Nem feltétlenül az egyéniségekről szól ez a vb, hanem inkább a csapatjátékról. Eddig minden meccsen esett gól, természetesen vannak olyan együttesek, amelyek kellemes meglepetést jelentenek, és akadnak olyanok, amelyek teljesítménye elmarad az előzetestől. Ki gondolta volna, hogy a németek, de főleg az argentinok ilyen bajba kerülnek? A lengyel csapatról nem is szólva, Levandowskiék nagyon halványak voltak, teljesen megérdemelten búcsúztak – véli a Lyuhász Lyácint Bt. frontembere, akinek a horvátok játéka nagyon tetszik, de szerinte jó nézni a mexikóiak futballját is. A németek, a spanyolok és Brazília mellett ezt a két együttest sorolja még azok közé, akik megnyerhetik a világbajnokságot.

Az irániak megszállottsága

Azért is szeretem a vb-t, mert olyan válogatottakat is láthatunk, amelyekkel napi szinten nem találkozunk. Ott van például Irán, aki rám jó benyomást tett. Sokan kifakadtak, hogy micsoda antifutballt játszanak, plusz előzetesen mindenki lesajnálta őket, mondván gyenge bajnokságból érkeztek, de mégis az a fanatizmus, ami őket és szurkolóikat áthatja, egy győzelmet és egy döntetlent eredményezett a csoportban. Az biztos, hogy mostantól nagyobb figyelemmel követem majd az iráni bajnokságot.

MSZ


Moszkva - A fekete-szürke-fehér színösszeállításút ugyanolyan mintázatú, de vörös-piros színt is tartalmazó labdák váltják fel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kieséses szakaszára. A tervezők a rendező ország zászlajának színeiből merítettek inspirációt, s a piros árnyalattal egyben arra ...

Granqvist (jobbra) meglepetésre készül csapatával
Oroszország - Ha a címvédő legyőzi Dél-Koreát, még csoportelső is lehet az F-jelű kvartettben. Szerdán 16 órától rendezik az F-csoport harmadik fordulójának mérkőzéseit, Németország Dél-Koreával találkozik, a másik meccs a Mexikó–Svédország lesz. Mint ismert, a vb-címvédő Nationalelf vereségge...