Az én világbajnokságom – Brazíliától többet vár, de az olasznak szorít

Akt.:
Kudor Kitti
Kudor Kitti - © Fotó: Napló-Archív
Debrecen – Kudor Kittit nem igazán lepte meg a spanyolok leszereplése.

Kudor Kitti, a DVSC-TVP csapatkapitánya nem titkoltan imádja a futballt, ráadásul ért is hozzá, így nem volt meglepő, amikor elég kritikusan értékelte a házigazda brazilok eddigi szereplését.

– Sokkal többet vártam tőlük, mint amit a horvátok és Mexikó ellen mutattak. Azt gondoltam, a hazai közönség előtt szárnyalni fognak a brazil klasszisok, ám nem így történt. Nagyon lassan futballoznak, ráadásul kívülről úgy tűnik, mindenki arra vár, hogy majd Neymar megoldja a góllövést. Ettől függetlenül továbbjutnak a csoportból, viszont a kieséses szakaszban ettől több kell – nyilatkozta a kézilabdázó, aki kitért a spanyolok bukására is.

– Mondhatnám, hogy meglepetésként ért, de ha azt veszem alapul, hogy a csapat a Barcelonára épült, s a katalánok idén semmit sem nyertek, ez azért előre vetített valamit. A hollandok nagyon jól kezdtek, de vannak fenntartásaim, hogy meddig menetelnek – fogalmazott az irányító, aki elárulta, az olaszoknak és a portugáloknak szorít a világbajnokságon.

– A taljánoknak volt egy sima és egy fordított meccse idáig, nagyon bízom benne, ha nehezen is, de kiharcolják a továbbjutást a csoportból. Összességében nagyon tetszik a torna, külön jót tesz a színvonalnak, hogy nincs olyan válogatott, amelyik alulról kilógna a sorból, mindenki becsülettel helytáll.

ÉKN-BN