Az én világbajnokságom – A svájci gárda kissé színtelen-szagtalan

Bódi Ádám
Bódi Ádám - © Fotó: Archív
Debrecen – Bódi szerint szoros meccsen ugyan, de Franciaország megszerzi második győzelmét is a világbajnokságon.

Természetesen követi a brazíliai vébé eseményeit Bódi Ádám, a DVSC-TEVA idén bajnokságot nyert labdarúgója is, a középpályás először a Svájc–Franciaország párosítás esélyeiről elmélkedett.

– Két olyan válogatott találkozik Salvadorban, amely győzni tudott az első mérkőzésén: a franciák Hondurast intézték el, Svájc pedig Ecuadort. Ez azt is jelenti, hogy akár a csoportelsőség is eldőlhet ezen a kilencven percen. Szoros meccsre számítok, hiszen két erős, megbízható gárda csap össze, de a gallok fognak nyerni szerintem. Ugyan nincs ott Brazíliában az egyik legjobbjuk, Ribéry, de a keretük így is bombaerős, nagyon dinamikusak a játékosaik. Svájc nekem kissé színtelen-szagtalannak tűnik – mondta a futballista.

Sokpasszos olaszok

Az Olaszország–Costa Rica meccset így látja Bódi: – Costa Rica meglepett azzal, hogy legyőzte Uruguayt, még akkor is, ha az uruk nélkülözték Suarezt. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek meggyűlik a bajuk velük, csúszni-mászni fognak a sikerért. Az olasz stílus sokkal nézhetőbb lett, noha most is stabilak, de a sok passzos labdajáratás eddig nem volt jellemző rájuk, nem véletlen, hogy megverték az angolokat. Ennek a mérkőzésnek az azzurrik az esélyesei.

HBN-TN