Az EMMI virágkocsija a családokról szól

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón mutatják be a Családok éve virágkocsit a 49. Debreceni Virágkarnevál kezdete előtt 2018. augusztus 20-án. MTI
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón mutatják be a Családok éve virágkocsit a 49. Debreceni Virágkarnevál kezdete előtt 2018. augusztus 20-án. MTI - © Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Idén első alkalommal, a Családok évéhez kapcsolódva indított virágkocsit az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Debreceni Virágkarneválon.


– Magyarországon első helyen a családok állnak, ezt hivatott szimbolizálni az a virágkocsi, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) indított idén első alkalommal a Debreceni Virágkarneválon. A virág mindig egyfajta üzenetet hordoz, mi is üzenni szeretnénk ezzel a kompozícióval. 2018 a Családok éve, és mi a jövőt a magyar gyermekekben látjuk, ez az üzenet – mondta Novák Katalin hétfőn reggel az EMMI virágkocsijánál, a felvonulást megelőzően. Kifejtette, a virágkompozíción építőkockákat láthatunk, melyek szimbolikusan értendőek. – Ezek az elemek a magyar családokat szimbolizálják, mindegyik más és más, ám mégis összeáll egy szép egésszé. Ez pedig a magyar nemzet – fogalmazott az államtitkár.

csaladok1MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elmondta, Debrecen családbarát város, mely támogatja a fiatalokat az otthonteremtésben, és mivel egyúttal egyetemi város is, kifejezetten fontos, hogy megszólítsa a fiatalokat. A kormánynak is ez a célja, így például gyermekvállalás esetén eltörölhető a diák- vagy csökkenthető a jelzáloghitel, emelkedik a diplomás gyed összege, valamint nő a kétgyermekes családok adókedvezménye is.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, a Debreceni Virágkarnevál évről évre egyre színvonalasabb rendezvény, melyet a kormánnyal való kiváló együttműködésnek is köszönhet. Jövőre pedig már az 50. karnevál következik, melyet a jubileumhoz méltó módon ünnepelnek majd meg.

VK