Az emberek télen is inkább a nyárba utaznak

Costa Brava
Costa Brava - © Fotó: Magánarchívum
Budapest – Egyre nagyobb a kereslet az egzotikus utak iránt.

– Egyre változatosabb és érdekesebb utazási célpontok közül választhatnak a nyaralást télen tervező átlagos utazók. A fapados légitársaságok új úti céljainak, valamint az árverseny miatt kedvezményesebben kínált normál repülőjegyeknek köszönhetően a közeli tengerpartok és a télen és ősszel kifejezetten népszerű európai városlátogatások mellett ma már különlegesebb helyekre is eljuthatunk elérhető áron. Így Madeira, az Azori-szigetek, Dubaj és Tenerife is egyre népszerűbb célpont a magyarok számára. Év végi trendkörkép az utazási lehetőségekről.

Árérzékeny magyarok

Ki ne vágyna egy kicsit melegebbre az egyre zordabb hazai télből? Pár évvel ezelőtt az európai nagyvárosok mellett csak a közelebbi országok üdülőközpontjai és tengerpartjai voltak elérhetőek az átlagemberek számára. Mára azonban jelentősen megváltozott a helyzet. Európa kellemes klímájú peremvidéke és akár a Közel-Kelet kedvenc helyszínei is elérhető közelségbe kerültek. Két főre számolva az egyhetes turnusokat 250-300 ezer forintért kínálják, amelyben az utazás járulékos költségei mellett már a szállás és az ellátás is benne van. – A magyarok még mindig nagyon árérzékeny, ez az elsődleges szempont az utazás kiválasztásánál. Tapasztalatunk szerint a kritikus összeghatár az egyhetes két fős nyaralásoknál a 250-300 ezer forint környéke, az ebben az árkategóriában elérhető utazások a legnépszerűbbek. Az örök kedvenc Costa Brava és Costa del Sol spanyol partjai mellett folyamatosan növekszik például a Dubajba utazók száma. Az új járatoknak köszönhetően jelentősen olcsóbban foglalható Tenerife és a búvárok számára télen is kiváló lehetőségeket nyújtó Egyiptom – mondta Benson Zsolt, az egyik online utazási iroda üzletágvezetője.

Az utazások következő kategóriája, a délkelet-ázsiai és trópusi úti célok. Ebben a szegmensben is érezhető árcsökkenés, de a 2 főre kalkulált utazási- és szállásdíjak itt még mindig félmillió forinttól kezdődnek. Akik pedig csak pár napot tudnak utazással tölteni, maradnak a lassan belföldi utazások árával vetekedő európai városlátogatások hosszú hétvégéi. Az igazán tradicionális városok mellett (Róma, Milánó) itt is megjelentek a különlegesebb lehetőségek mint Malmö, Stockholm vagy Kijev. Ezek a 3-4 napos villámlátogatások 65-110 ezer forintba kerülnek.

HBN

Címkék: ,hirdetés