“Az emberek megtehetik, hogy sok elemózsiát vegyenek”

Akt.:
“Az emberek megtehetik, hogy sok elemózsiát vegyenek”
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – “Szokott ételt a kukába dobni?” Ezzel a kérdéssel bombáztuk a debreceni utcákon sétáló embereket.

– Próbáljuk elkerülni a pazarlást, amit nem fogyasztunk el, azt odaadjuk a kutyának, vagy a komposztba kerül. Úgy vélem, minden embernek annyi élelmiszert kellene vásárolnia, amennyit fel is használ – válaszolta Tóth Marianna.


Tóth Marianna Tóth Marianna ©

– Minimális mennyiségű kaját dobunk ki a kukába, főleg a zöldségek jutnak erre a sorsra. Nem tartom jó dolognak azt a tendenciát, hogy egyre több étel végzi a szemetesben – osztotta meg gondolatait Nánási Dávid.


Nánási Dávid Nánási Dávid ©

Sándor Krisztián családjában nem gyakran fordul elő a pocséklás, a maradékot a házi kedvencek kapják.


Sándor Krisztián Sándor Krisztián ©

Harsányi Balázs igyekszik mindent elfogyasztani, bár a kenyér néha megszárad és ehetetlenné válik. Elmondása szerint próbál tudatosan vásárolni, mindig a szükséges mennyiséget veszi meg.


Harsányi Balázs Harsányi Balázs ©

– Általában a joghurtoknak jár le a szavatossági idejük, így ezeket ki kell dobnom. Egy olyan helyet kellene létrehozni, ahová be lehetne vinni a kimaradó táplálékot, és ezeket a rászorulók hazavihetnék – mondta Fekete Zoltán.


Fekete Zoltán Fekete Zoltán ©

– Az emberek megtehetik, hogy sok elemózsiát vegyenek, ezzel hozható összefüggésbe a pazarlás. Néha többet főzök annál, amennyit meg tudok enni, ilyenkor körülbelül féltányérnyi étel kerül a kukába – felelte Görög Ádám.


Görög Ádám Görög Ádám ©

HBN-BÁ|Fotók: Matey István
hirdetés