Az emberöléstől sem riadtak volna vissza a Magyarok Nyilai tagjai – RTL Híradó

A Magyarok Nyilai nevű szervezet tagjai akár embert is öltek volna – ez is kiderül az RTL Híradó birtokába került hangfelvételből.

Az ügyészség szóvivője a híradónak azt mondta, hogy újabb gyanúsítottai lehetnek a szervezetnek, és valószínűleg újabb ügyekről fog kiderülni, hogy magyarországi terroristák követték el. Az ügy egyik koronatanúját az elmúlt napokban többször halálosan megfenyegették.

Benkő György, a Magyarok Nyilai-ügy koronatanúja mobiltelefonjával vette fel azt a beszélgetést, amelyben az Ecsődi László szocialista képviselő elleni támadásról volt szó. A hangfelvételen elhangzik: “Berepül az ablakon egy kézigránát. Ha meghal valaki, meghal, ha nem hal meg senki, az sem baj”.

A koronatanú egy ismerőséből szedte ki az információkat, aki a szervezet tagja volt – azóta már előzetesben ül. Benkő György a szervezet tagjával készített hangfelvételeket eljutatta a rendőrséghez. Azóta többször megfenyegették már. Mint az RTL Híradónak elmondta: van, aki csak veréssel, de van, aki fejbelövéssel.

A magát Magyarok Nyilainak nevező szervezet a gyanú szerint 2007 őszétől 2009 áprilisáig hajtott végre támadásokat, az idő előrehaladtával ezek egyre durvábbak lettek. A felvételek szerint a szervezet tagjai már az emberöléstől sem riadtak volna vissza. Benkő György azt mondta, a beszélgetésekben a terrorizmussal gyanúsított csoport tagja utalt arra, hogy a választások után a Fidesz képviselőit támadták volna meg.

A Magyarok Nyilai ténykedésével kapcsolatban az ügyészség hónapok óta vizsgálódik, de még vannak elvarratlan szálak, így vádemelés később várható. Jelenleg 16 embert gyanúsítanak terrorizmussal, közülük 11-en előzetesben vannak. Egyikük Budaházy György, akinek kiszabadításáért a Jobbik több vezetője is kampányolt.