Sport

2012.10.12. 16:39

Komoly tervekkel rajtolnak a pólósok

Vízilabda - A megerősített cívisvárosiaknak minden küzdelemsorozatban a legjobb négy közé jutás a célja.

Vízilabda - A megerősített cívisvárosiaknak minden küzdelemsorozatban a legjobb négy közé jutás a célja.Szombaton hosszú bajnoki pauzát követően újra medencébe száll a Debrecen pólócsapata, hiszen kezdetét veszi a Vodafone Férfi Vízilabda OB I új idénye. A 2012/2013-as küzdelemsorozat nyitófordulójában a minden poszton megerősödő Gyöngyösi legénység a tavalyi szezon nyolcadik helyezettjét, a Szentes együttesét fogadja 17.45-től a Debreceni Sportuszodában.

A célként a Bajnokok Ligája indulásra jogosító dobogót kitűző hajdúságiaknál mindenki harca kész, a sérültek helyrejöttek, még a szeptemberi hazai rendezésű felkészülési tornán dobhártyaszakadást szenvedő Szasa Misics is felépült. A megmérettetés előtt Gyöngyösi András vezetőedző nyilatkozott a Naplónak.

Hátráltató tényezők

– Különböző okok miatt nem mondhatjuk azt, hogy a legjobb állapotban várjuk a bajnoki rajtot, hiszen sérülések és betegségek hátráltatták a felkészülésünket, emellett pedig Alex Giorgetti is most kapcsolódott csak be a munkába. Ebből kifolyólag úgy vágunk neki a szezonnak, hogy kompletten még edzőmeccset se játszottunk, de az elkövetkező két hétben vár ránk közel 7-8 olyan tétmérkőzés, melyek azt a célt szolgálják, hogy összeálljunk a Szeged elleni derbire és a Magyar Kupa négyes döntőjére – vélekedett a Debrecen mestere. - A mentális felkészülés a játékosokon múlik, hogyha fejben rá tudnak hangolódni az összecsapásra, akkor ezek a találkozók kiválóan segítik azt, hogy a nehezebb megmérettetésekre minél jobb formába kerüljenek. Sosem szabad lebecsülni az ellenfelet, de úgy érzem, hogy a Szentes legyőzése nem okozhat problémát – mondta Gyöngyösi András.

Nemes célért

A mérkőzésre a belépőjegyeket a Debreceni Sportuszoda sportboltjában lehet megvásárolni, illetve a találkozó előtt a jegypénztárakban – akárcsak a jövőheti Európa Kupa második selejtezőkörére szóló bérleteket.

A debreceni klub a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamással és társaival karöltve ismét nemes cél mellé állt, ezúttal a mellrák elleni küzdelem jegyében fogadják a kilátogató szurkolókat a hajdúságiak.

A felnőttek mellett az ifjabb pólósok is vízbe ugranak, szombaton a nyitófordulóban a bajnokesélyes YBL-t legyőző DEAC (a DVSE és a Debreceni Egyetem közös csapata) Békéscsabára látogat, míg az OB II-es alakulat Egerben vendégszerepel.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!