Az eltávozás alatt megölhette élettársát a nagyecsedi férfi

Akt.:
Az eltávozás alatt megölhette élettársát a nagyecsedi férfi
© Fotók: police.hu
Nagyecsed – A nagyecsedi Z. Sándor két nap eltávozási engedélyt kapott a büntetés-végrehajtási intézettől. Információink szerint az Állampusztai börtönben töltötte büntetését, ahonnan az egyik közeli hozzátartozója súlyos betegsége miatt engedélyezték kimenőt.

– A BV-kódex csak indokolt esetben ad lehetőséget az eltávozásra, mielőtt komplex elemző vizsgálatnak vetik alá a fogvatartott magatartását, viselkedését és kockázati besorolását – mondta el lapunknak Orosz Zoltán a Büntetés Végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtószóvivője.

Hozzátette: – Z. Sándor nem állt fegyelemsértés alatt, magaviselete alapján nem volt akadálya az engedélynek, és orvosi igazolás támasztotta alá a rokona valós betegségét. Miután 48 órán belül, szombaton, nem érkezett vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe, a társhatóság, a rendőrség adott ki körözést ellene. A férfi feltehetően ezalatt az idő alatt meglátogatta élettársát, ahol vélhetően hirtelen felindulásból meggyilkolta a 19 éves nőt.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen – áll a rendőrségi közleményben. A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi június 16-án, szombaton Nagyecsed külterületén megölte élettársát. A rendőrök Z. Sándort vasárnap 10 óra 15 perckor Fábiánházán, egy lakatlan házban fogták el.

– KM –


Fábiánháza - A rendőrök Fábiánházán, egy lakatlan házban fogták el az emberölés miatt körözött 29 éves férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen. A nyomo...