Az első ülésen ítélet született a nagyerdei gyilkosság ügyében

Akt.:
Az első ülésen ítélet született a nagyerdei gyilkosság ügyében
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerős.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Debreceni Törvényszék K. A.-t aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt mint többszörös visszaesőt; feltételes szabadságra legkorábban 30 év múlva bocsátható.

gyilkossag2Fotó: Derencsényi István

Az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülést tartott a Debreceni Törvényszék szerdán K. A. ügyében, aki ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, 8 rendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete és egy rendbeli, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntett kísérlete miatt indult eljárás.

A vádlott az előkészítő ülésen a tárgyalástartási jogáról lemondott, valamint beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerős.

Gátlástalanság vezetett a nő halálához

Elfogadta a Debreceni Törvényszék bírósága a vádirati tényállást K. A. ügyében; aszerint a 33 éves férfi egy debreceni hajléktalanszállón lakott, a városban alkalmi munkákat végzett, majd a kapott pénzt italra és gyógyszerre költötte. 2018. február 18-án Debrecen főterén találkozott a sértettel, akit korábbról ismert. A Nagyerdőre indultak gyalog, közben bort ittak, s mindketten nagyon ittas állapotba kerültek. Az erdőben megpróbáltak közösülni, mely nem sikerült. A sértett abba akarja hagyni, szóváltás alakult ki köztük, K. A. agresszív lett, dulakodni kezdtek. A földön fekvő nőt a férfi ököllel megütötte és továbbra is próbált a sértettel közösülni, alkarjával a nő nyakára ránehezedett, egy idő után már csak azt vette észre, hogy a sértett nem lélegzik. Mikor rájött arra, hogy mit tett, felöltözött és távozott.

gyilkossag3Fotó: Derencsényi István

K.A. február 20-án délután Debrecen belvárosában nyolc nőt és egy, az édesanyjával sétáló 13 éves gyermeket bántalmazott úgy, hogy minden előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütötte őket.

Dr. Virágh Pál bíró az ítélet indoklásában elmondta: a vádlott cselekményével az átlagot lényegesen meghaladó testi és lelki gyötrelmet okozott, amely a szokásostól eltérő lelketlenséggel, a sértett emberi méltóságának megalázásával történt. A puszta kézzel elkövetett emberölés – amelyhez szexuális indíttatás is társult – az egyik leggátlástalanabb magatartás.

HBN


Forrás: police.hu
Debrecen - A megyei főkapitányság és a városi rendőrkapitányság zsarui együttműködésének köszönhetően 24 órán belül bilincs kattant annak a férfinak a csuklóján, aki megölt egy nőt Debrecenben február 18-án. Mindenki munkája kellett ahhoz, hogy a Tiszadobról érkező gyilkost ilyen rövid időn belül le...