Az első sikerére hajt a DVSC

Akt.:
Az első sikerére hajt a DVSC
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Herczeg András úgy véli, nehezebb mérkőzés vár rájuk, mint a Fradi ellen.

Finoman fogalmazva sem kapta el jól a rajtot a DVSC csapata: a Loki öt meccs alatt két pontot gyűjtött (két döntetlen, három vereség a mérleg), ezzel pedig a kiesést jelentő, 11. helyen állnak jelenleg az OTP Bank Ligában a piros-fehérek. A héten ráadásul megvált a klub egyik meghatározó játékosától, miután Holman Dávid a Slovan Bratislavához igazolt. Igaz, egy érkező is volt, Bódi Ádám ugyanis egy évre kölcsönbe visszatért a Debrecenhez.

A hatodik forduló alkalmával a Vasast fogadja a cívisvárosi alakulat, pénteken este fél nyolctól csapnak össze a felek a Nagyerdei Stadionban (a mérkőzést az M4 Sport és a Hajdú Online élőben közvetíti). Az angyalföldi gárda hét ponttal a negyedik, legutóbb 1–1-es döntetlent játszottak a Mezőkövesddel, a fővárosiak találatát épp az exdebreceni Kulcsár Tamás szerezte.

Kellenek a szurkolók is

Nyilván égető szükségünk lenne egy győzelemre, mindent meg is fogunk tenni a siker érdekében. Eddig sem mondhatjuk, hogy „agyonvertek” volna minket, csak épp ilyen-olyan okok miatt végül nem úgy jött ki a lépés, hogy pontot, pontokat szerezzünk.”

– Nem titok, múlt hétvégén, a Videotonnal szemben is az utolsó pillanatokban buktuk el a meccset, ami miatt maga alatt volt a társaság, a lehető legjobbkor jönne, ha nyerni tudnánk, annál is inkább, mert úgy hiszem, az átszakítana egy gátat a fiúkban – mondta el a Naplónak Herczeg András, a DVSC vezetőedzője.

A szakvezető szerint a legutóbbi hazai derbin, a Fradi ellen is jól játszottak, bár a XIII. kerületiektől bizonyára másfajta játék várható, mint a Ferencvárostól. – Az angyalföldiek játékstílusa nem olyan nyílt, mint az FTC-jé volt, már csak emiatt is nehezebb találkozóra számítok. A Vasas tavaly meghatározó együttese tudott lenni a magyar élvonalnak, nem véletlenül végeztek a dobogón. Az új szezonban is egész jó formát mutatnak, de mindezt nekünk figyelmen kívül kell hagyni, és csak magunkra koncentrálni. Ellenfelünktől kiemelkedő figyelmet kell majd fordítanunk Vaskó Tamásra, aki a pontrúgásoknál nagyon veszélyes, az ő semlegesítése kulcskérdés lehet – vélekedett a tréner, akitől arról is érdeklődtünk, mire lehet számítani Bóditól.

Biztos vagyok benne, hogy Ádám ismét meghatározó játékosa lesz a csapatnak. Bár kevés meccs van a lábában, rendelkezik annyi rutinnal, hogy ez ne okozzon gondot.”

Noha még a küzdelemsorozat elején tartunk, a Loki gyenge rajtja miatt sok szurkoló nemtetszését fejezte ki. Herczeg szerint éppen most lenne a legnagyobb szükség a drukkerek támogatására. – Reméljük, hogy sokan kilátogatnak a Nagyerdei Stadionba pénteken este, és szorítanak értünk. A bajban még inkább számít a támogatás, afelől senkinek sem lehet kétsége, hogy a srácok ne tennének meg minden a jó eredmény érdekében!

HBNA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Sporthírek