Nagyvilág

2007.12.25. 12:14

Berlin biztonságos: szilveszteri szuper buli

<p>A Brandenburgi Kapunál tartják idén is a legnagyobb európai szilveszteri partit.</p>

A kedden még karácsonyi hangulatot árasztó emlékműhöz 1 millió embert várnak december 31-én este. A Brandenburgi Kapu környékén már napok óta parkolási tilalom van érvényben, a koncert színpadok, alkalmi tévéstúdiók, ital- és étel árusító sátrak építését csütörtökön kezdik meg Berlin szívében.

A német főváros szociáldemokrata belügyi szenátora, Erhardt Körting szerint - a lengyel-német határtól alig 80 kilométerre fekvő - Berlin azután is Európa egyik legbiztonságosabb nagyvárosa maradt, hogy december 21. óta nem ellenőrzik a Csehországból és Lengyelországból érkező külföldieket. Körting ugyanakkor jelezte, hogy Németországban éppen Berlinben van a legtöbb, mintegy félezer olyan létesítmény, amely "érdekes lehet" a terroristák számára. A Szövetségi Bűnügyi Hivatal a rendőrséggel és a határőrséggel közösen (civil szervezetek segítségét igénybe véve) gondoskodik arról, hogy a berliniek és az odalátogató turisták nyugodtan és biztonságban szilveszterezhessenek.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!