Az első hatba várják a Skaliczki-csapatot

Szerdán utazik el,  csütörtök este pedig Dánia ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda válogatott.

Skaliczki László szövetségi-kapitány együttese a kontinensbajnokság legkiegyenlítettebb csoportjában került, hiszen a már említett dánok mellett a szerbekkel és Izlanddal kell a magyar csapatnak megküzdenie a továbbjutásért.

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége egyébként a nőkhöz hasonlóan nem támaszt lehetetlen elvárást a férfiakkal szemben sem. Nagy Lászlóéknak a legjobb hat között kell végezniük, és akkor már elégedettek lesznek a magyar gárda szereplésével.  

Csak komoly meccsek

Komoly célokért utaztunk Svájcba, rettentően nehéz feladatok várnak ránk – mondta lapunk érdeklődésére Skaliczki László szövetségi-kapitány. – Ahhoz, hogy ott legyünk a legjobbak között, mindenkinek a maximumot kell nyújtani, hiszen az Európa-bajnokságon a legerősebb mezőny gyűlik össze, valamennyi világversenyt ide véve, ez a torna számít a legszínvonalasabbnak. A mi esetünkben nem beszélhetünk tapogatózásról, hiszen a jó formában lévő dánok ellen csütörtökön sikerrel kell vegyük az első akadályt, ez a mérkőzés ugyanis nagyban meghatározza a folytatást. Vannak ugyan, akik már előrébb tekintenek, de úgy gondolom: mindig csak egy mérkőzést, a soron következőt kell nézni, mert ellenkező esetben minden szép terv szertefoszolhat.  

Még ne tekintsünk előre 

Skaliczki László továbbá megjegyezte: az Európa-bajnokság első öt helyezett jogot szerezhet arra, hogy ott legyen a következő seregszemlén, a dobogósok pedig selejtező nélkül jutnak ki a 2007-es, németországi VB-re.

Ez már csak hab lenne a tortán, bár ahogy a kapitány fogalmazott: ne tekintsünk ennyire előre, jöjjenek a dánok, a szerbek és az izlandiak, a többit, majd ezután meglátjuk.

M.E.Sporthírek