Az első augusztusi nap hírösszefoglalója

Akt.:
Az első augusztusi nap hírösszefoglalója
Hajdú-Bihar – Izgalmakkal teli szombaton vagyunk túl, megjártuk a Hajdúk Világtalálkozóját, végigszurkoltuk a junior salakmotoros Európa-bajnokság debreceni elődöntőjét, és nyomoztunk kicsit a megyei veszélyeshulladék-lerakók ügyében is. Mutatjuk a részleteket, tarts velünk!


Lett és lengyel siker született a debreceni salakmotorpályán
Debrecen – Debrecenben zajlott a salakmotoros junior egyéni Európa-bajnokság elődöntője, ahol 8 ország 16 versenyzője küzdött a fináléba jutást jelentő első öt hely megszerzéséért.

salak_


Hajdúk Világtalálkozója, idén immár második alkalommal
Hajdúnánás – Ebben az évben második alkalommal rendezték, rendezik meg a Hajdúk Világtalálkozóját Hajdúnánáson.

vilagtalalkozo_


Még mindig nem szállítják el a mérgező hulladékot a lászlóházi és debreceni lerakókból
Debrecen – A Határ úti és a balmazújváros-lászlóházi veszélyeshulladék-lerakó telepek felszámolása 2–4 hónap alatt zajlik le. A mentesítés akár már a kora nyáron elkezdődhet és ha minden jól megy, ősszel be is fejeződhet – közölte még márciusban portálunkkal a Földművelésügyi Minisztérium.

hulladek2


Egységbe formálják a megyei takarékszövetkezeteket
Balmazújváros – A takarékszövetkezetek fúziós hulláma Hajdú-Bihar megyét is elérte. Ezúttal a Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet tűnt el, a Hajdú Takarékban feloldódva. Szakemberek véleménye szerint ráfért a ráncfelvarrás a szektorra, bevételeik és eszközállományuk is elmarad a vezető pénzintézetekétől, holott összességében alig kevesebb fiókkal rendelkeznek, mint a nagy pénzintézetek.

takarek


Építési munkálatok a Nagyerdő körül
Debrecen – Új távhővezetéket építenek a Pallagi úton, a régi víztorony mellett.

nagyerdo


Jó minőségű utakra minden településen szükség van
Hajdú-Bihar – Habár a városi rang feltétele többek között az infrastrukturális fejlettség is, mégis kevés az olyan város, amelyik jelentős arányban lennének jó minőségű, aszfaltozott, a lakosság igényeinek megfelelő útburkolatok.

utak

hirdetés