Az elnök szerint Tokióban éremesélyesek lehetnek a magyar karatésok

Budapest – A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) pénteki évadnyitóján Mészáros János elnök kifejtette: bízik benne, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpia műsorán.

Mészáros elmondta, hogy a riói ötkarikás játékokon születik meg a döntés, és – ahogyan fogalmazott – meg lenne lepve, ha nem történne meg a jóváhagyás.

Az MKSZ vezetője – aki a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke is – kiemelte: a karatesport olimpiai programba emelése azt is jelentené, hogy magyar karatésok is indulhatnának Tokióban, ahol éremesélyesek lennének. Derűlátását arra alapozza, hogy 2015-ben – amelyet Magyarországon a karate évének hirdettek meg – a legkiválóbb magyar harcművészek számos érmet, köztük világ- és Európa-bajnoki aranyakat is nyertek.

Az eseményen jelen volt Simicskó István honvédelmi miniszter, aki tavaly szeptemberi kinevezése előtt három éven át a sportállamtitkárságot vezette. Mint jelenleg is aktív kungfus úgy fogalmazott, hogy a küzdősportoknak erőteljesen kell jelen lenniük a katonák életében, ezért a magyar honvédségnél sportközpontok kiépítésével létrehozzák a karate országos rendszerét.

– MTI –