Helyi közélet

2012.09.13. 13:42

Mégsem történtek jogsértések a Génmegőrző Kft. előző vezetősége idején

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2011. március 28. napján.

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2011. március 28. napján.

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztályának Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya folytatta, majd a nyomozást 2012. június 21. napján kelt határozatával bűncselekmény hiányában megszüntette.

E határozat ellen a sértett panasszal élt, amit a főügyészség a 2012. augusztus 13-án kelt határozatával elutasított.

A főügyészség a panaszt elutasító határozatában tájékoztatta a sértettet arról, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt folyamatban volt nyomozás vonatkozásában az ügyészi határozat kézhezvételétől számított 60 napon belül lehetősége van a pótmagánvádlókénti fellépésre – tájékoztatta a Naplót dr. Gellén Krisztina, a megyei főügyészség szóvivője.

A Hajdú Online 2011 márciusában arról számolt be, hogy Gaál Gyula István, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője tett feljelentést. A tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából elrendelt vizsgálat szerint ugyanis egy független könyvvizsgáló cég három magánszemélynél és két gazdasági társaságnál közel 160 millió forint olyan bevételt talált, amely felveti a nonprofit kft. néhány munkavállalójának büntetőjogi felelősségét. Gencsi Zoltánt, a cég korábbi vezetőjét előző év őszén váltották le.

Gercsi Zoltán: "Nem történt bűncselekmény"

Gencsi Zoltán a Napló kérdéseire – hogyan viselte a meghurcoltatást, miként kommentálja a bűncselekmény hiányát kimondó határozatot, illetve kíván e perelni az anyagi veszteségei miatt? – a következő mondatokkal válaszolt:

„Nem történt bűncselekmény. A feljelentés szakszerűtlen és megalapozatlan. Huszonkét hónap után, erre a megállapításra jutott a nyomozó hatóság is. Ez nemcsak nekem, hanem a hortobágyi és a környékbeli embereknek is megnyugtató. Külön köszönet nekik a hitükért és a kitartásukért. Az elégtételt az élet hozza… Főleg az idő.

Maradok aki voltam, a puszta embere, Hortobágy feltétlen és őszinte híve.”

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában