Az elmúlt 30 év legjobb eredményeit érte el tavaly a megyei rendőrség

Akt.:
Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a pénteki megyei közgyűlésen
Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a pénteki megyei közgyűlésen - © Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – 2018 komoly szakmai kihívásokat ígért, de meghozta a szakmai sikereket is a rendőrség számára.

Nemcsak megsokszorozta az eredményeket, hanem az elmúlt 30 év legjobb eredményeit érte el 2018-ban a megyei rendőrség. Magasra tették a lécet, hiszen a 2016-17-ben elért kimagasló szakmai eredményeiket sikerült megtartani.

Míg 2017-ben 8049, addig 2018-ban 6509 bűncselekmény vált ismertté a megyében. Ez 19,1 százalékos csökkenést jelent, a leglátványosabb számok viszont a nyomozati eredményességi mutatók, amik 2012-höz viszonyítva 37,2-ről 84,3 százalékra emelkedtek 2018-ban – mondta dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, aki – törvényi előírás alapján – a hajdú-bihari önkormányzat felkérésére tájékoztatott a megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, illetve a határrend és a határőrizet helyzetéről, valamint a határforgalom alakulásáról.

Fotó: Molnár Péter

Tavaly és azelőtt is minden gyilkosság tettesét (10-10 eset) kézre kerítették és átadták az igazságszolgáltatásnak. A lopás bűncselekményének felderítése eredményességét illetően országos elsők vagyunk, de a 14 kiemelt bűncselekmény-kategória összehasonlításában is országos első a megyénk.
Így már nem meglepő az sem, hogy a bűncselekmények elkövetését illetően a legkevésbé fertőzött megye vagyunk az országban. Dr. Gyurosovics József kiemelte, nagyon büszke a megyei rendőrök, vezetőtársai, kollégái szakmai teljesítményére, hiszen immár harmadszor állhatnak a virtuális dobogó legmagasabb fokán.

A megyei közgyűlés elfogadta a beszámolót, s Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, ezen szép adatok azt mutatják, hogy megyénk a közbiztonságot illetően maradt a „bajnokok ligájában”.

– Igazából nem is a statisztika a legfontosabb, hanem az, hogyan érezzük magunkat. Tíz éve én még nem tapasztaltam ilyen bizalmat a rendőri állomány és társzervei iránt, mint amit azóta. Annak jelenként, hogy mennyire fontos nekünk a szabadság és a függetlenség, s megköszönve az egész megyei állomány munkáját, Bocskai-szablyát adományozunk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak – emelte ki és átadta a díszkardot dr. Gyurosovics Józsefnek.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

BB