Helyi közélet

2014.09.29. 19:38

Újra sípolni fog

Debrecen - Nehéz helyzetbe kerülnek a vakok és gyengénlátók Debrecen egyik legforgalmasabb útján.

Debrecen - Nehéz helyzetbe kerülnek a vakok és gyengénlátók Debrecen egyik legforgalmasabb útján.

Egyik gyengénlátó olvasónk arra panaszkodott, hogy a Kassai út és a Laktanya utca kereszteződésében májusig, júniusig jól működött a sípoló hangot adó jelzőlámpa. Akkor azonban felújítást végeztek, és azóta néma a szemafor a nagy forgalmú úton.

Korszerűsítés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy országosan több száz jelzőlámpás csomópont fejlesztési munkái zajlanak jelenleg, amelyek érintik Debrecent is. (Erről többször beszámoltunk.) A program során modern, vadonatúj vezérléssel és kijelzővel rendelkező LED-es lámpákat helyeznek ki a kivitelező szakemberei. A vezérlőgépek cseréje és a korszerű világítótestek beépítése során a kedvezőbb üzemeltetést biztosító 40 V-os rendszert alakítanak ki, mellyel több millió forintot tudnak spórolni.

Megjavítják

A gyalogátkelőhelyeknél található hangjelzések viszont 220 V-osak, így ezek fejlesztése, átdolgozása is szükséges, ami jelenleg folyik és belátható időn belül megvalósul. Tehát csak időszakosan nem működnek ezek a kiegészítő jelzések, a fejlesztési projektek lezárultával a megszokott módon, sípoló hangjelzéssel segítik majd a vakok és gyengén látók közlekedését – írta Pécsi Norbert Sándor. A cég addig is az érintettek megértését és türelmét kéri.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában