Helyi közélet

2013.09.11. 19:51

Négerekre támadt az ifjú „sakálfalka”

Debrecen - A szkinheadek kétszer is belekötöttek színesbőrűekbe a tavaly előtti szilveszteren.

Debrecen - A szkinheadek kétszer is belekötöttek színesbőrűekbe a tavaly előtti szilveszteren.Két év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta kedden első fokon a Debreceni Járásbíróság azt a 17 éves fiatalembert, aki színesbőrű fiatalokra támadt többedmagával tavaly szilveszterkor Debrecen belvárosában. G. Tamás társait felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész mellett több vádlott, védőik és törvényes képviselőik 3 nap gondolkodási időt kértek, míg mások azonnal fellebbeztek. A fiatalokat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettében marasztalta el a bíróság.

A tényállás szerint a magukat szkinhednek tartó vádlottak 2011 utolsó éjszakáján egy debreceni sörözőben szórakoztak, majd éjfél előtt a főtér felé vették az irányt. Egy fekete férfiakból álló társaság mellett elhaladtukban G. Tamás szóváltásba került egyikükkel. Dulakodás kezdődött, a színesbőrű férfi földre került, K. Balázs és Sz. Bence többször belerúgott. A verekedőket a járókelők választották szét.

Az éjféli tűzijáték utcán a szkinhedek két nigériait és egyikük magyar barátnőjét kezdték követni, majd becsmérelni a Piac utcán.

Részletek a csütörtöki Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában