Helyi közélet

2014.03.03. 17:31

Varga: A halápiak sem másodrendűek

Debrecen - „A halápiaknak is joguk van az egészséges ivóvízhez.”

Debrecen - „A halápiaknak is joguk van az egészséges ivóvízhez.”

– A Halápon élők másodrendű állampolgárok a városvezetés szemében, életüket pedig ellehetetlenítik azzal, hogy a mai napig nincs egészséges ivóvíz a külterületi településrészen – jelentette ki Varga Zoltán (Demokratikus Koalíció) önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett: korábban 7 millió forintot elkülönítettek a Debrecen és Haláp közötti ivóvízvezeték megterveztetésére, az idei költségvetésből viszont egy fillér sem jutott a rendszer kiépítésére. Erre vonatkozóan megjegyezte: a büdzsé előző heti szavazáskor benyújtott egy módosító indítványt, amelyben 150 millió forint elkülönítését indítványozta, ezt azonban a fideszes többségű testület lesöpörte az asztalról.

Varga Zoltán úgy fogalmazott, ma mindenkinek joga van az egészséges ivóvízhez, ezért sürgős beavatkozást sürget. – A kertségekben elsősorban nem parkosításra, hanem tiszta ivóvízre van szükség. Ha 3 ezer futballdrukker kaphat egy stadiont, akkor 2 ezer halápi is megérdemelne a tiszta vizet – zárta mondandóját a politikus.

Reagált a város

Legkésőbb júniusban lesz egészséges ivóvíz Halápon – közölte Pajna Zoltán alpolgármester Varga Zoltán szavaira. Ehhez a halápi orvosi rendelő vízellátó rendszere révén juthatnak a helyiek.

Február 28-án benyújtottuk a vízjogi létesítési engedélyt, amely a mobil víztisztító berendezés üzembe helyezéséhez szükséges. Ezt három hónap alatt bírálják el, így a nyár elejétől a teljes lakosság jó minőségű, egészséges ivóvízhez juthat a településrészen – mutatott rá. Hozzátette: a készüléket három hónapon át tesztelik majd, ez idő alatt több mérést is végeznek. Ha az értékek megfelelőek lesznek, akkor bérelni fogják a vállalkozótól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában