Helyi közélet

2016.12.10. 14:27

Fényvisszaverő eszközöket kapnak ajándékba a kerékpárosok

Debrecen - A debreceni rendőrök a láthatóság és a biztonságos közlekedés fontosságára hívták fel a kerékpárosok figyelmét.

Debrecen - A debreceni rendőrök a láthatóság és a biztonságos közlekedés fontosságára hívták fel a kerékpárosok figyelmét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és az X-MEDITOR Kft. közös, "Látni és Látszani Plusz" elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében hívja fel a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a balesetek megelőzése érdekében a kampányidőszak végéig kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárosokra, akik az ellenőrzések során a láthatóságot segítő fényvisszaverő eszközöket is kapnak ajándékba. A bicikliket a rendőrök fényvisszaverő spray-vel is lefújják. Ezzel a módszerrel fokozni akarják a kerékpáros balesetek megelőzését, mivel a spray hatására a kerékpár éjszakai látási viszonyok között láthatóvá válik.

A debreceni rendőrök ezúttal 2016. december 8-án Hajdúsámson és Hajdúsámson-Martinka területén végeztek balesetmegelőzési tevékenységet és ellenőrizték a kerékpárosokat.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában