szon-sportoldal

2008.07.05. 16:58

Békésbe került a Háza Kupa

<p>Nyíregyháza - Szombaton ismét benépesült a nyíregyházi Városi Stadion, ekkor a 3. Háza Kupának adott otthont, a különleges vetélkedésre szerte az országból huszonnégy csapat érkezett.<DIA alt="Békésbe került a Háza Kupa " height="700" width="900">&#160;</DIA>!&#160;<DIA alt="Békésbe került a Háza Kupa " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_k_sbe_ker_lt_a_H_za_Kupa_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Békésbe került a Háza Kupa " src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA>&#160;<DIA alt="Békésbe került a Háza Kupa 2008.07.05" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_k_sbe_ker_lt_a_H_za_Kupa_2008_07_05/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Békésbe került a Háza Kupa 2008.07.05" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A kupa párját ritkító kis hazánkban, hiszen a háza végződésű településeknek ad lehetőséget évente egy különleges találkozóra, amelyen a sport mellett a kultúra és a gasztronómia is szerepel a versenypalettán. Az ünnepélyes megnyitót a fűves arénában rendezték, ahol valamennyi résztvevő felvonult. Nem sokkal később már a salakos kispálya, a tekecsarnok, a szinpad, az asztalok és a sátrak előtt felállított bográcsok, egyébb főuző és sütőalkalmatosságoké volt a főszerep.
A hangulatos rendezvény délután ért véget. Fociban az orosháziak végeztek az élen, a fináléban Nyíregyháza ellen diadalmaskodtak. A bronzmeccsen egy kis balhéval tarkított közjátékot követően a baktaiak nyertek a kétegyháziak ellen. Tekében egyéniben rozsréti és orosi, csapatban a nyíregyházi ak taroltak, ultiban az orosiak verték a legjobban a blattot. A kultúrális versengésben az ágasegyháziak nyertek, gasztronómiában pedig a gyulaháziak.
A szervezők a kategóriák pontjait összesítették, így a végelszámolásban az orosháziak végeztek az élen a baktaiak és a kétegyháziak előtt. A kupa rövi történetében először fordult elő, hogy nem megyebeli nyert, hiszen korábban Baktalórántháza és Kálmánháza kapta a díszer serleget.

Eredmények
Kispályás foci: 1. Orosháza, 2. Nyíregyháza, 3. Baktalórántháza
Teke
Egyéni, női: Szabó Ildikó (Nyíregyháza Rozsrétszőllő), 2. Bujdosó Mariann (Nyíregyháza), 3. Szabó Annamária (Nyíregyháza-Oros)
Férfi: 1. Hetei István (Nyíregyháza-Oros), 2. Szabó Zoltán (Nyíregyháza), 3. Zalati József (Kétegyháza).
Csapat: 1. Nyíregyháza, 2. Nyíregyháza-Oros, 3. Nyíregyháza Rozsrétszőllő
Ulti: 1. Nyíregyháza-Oros, 2. Orosháza, 3. Nyíregyháza
Kulturális vetélkedő: 1. Ágasegyháza, 2. Gyulaháza, 3. Pálháza.
Gasztronómia: 1. Gyulaháza, 2. Orosháza, 3. Baktalórántháza.
A legszebb megjelenésű sátor díját Nyíregyháza Nyírszőllős kapta.
A 3. Háza Kupa: végeredménye: 1. Orosháza, 2. Baktalórántháza, 3. Kétegyháza.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!