Helyi közélet

2008.10.01. 05:17

Megkérdeztük: Milyen pályát választasz?

<p>Még nem tudom pontosan, milyen pályát válasszak. Az informatika és az építészet érdekel. Nem csak az érdeklődés fontos, hanem az is, milyen fizetést, megélhetést nyújt a szakma. <DIA width="900" height="700" alt="Milyen pályát választasz? 2008.09.30."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Milyen_p_ly_t_v_lasztasz__2008_09_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Milyen pályát választasz? 2008.09.30." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Kádár Gergő: Még nem tudom pontosan, milyen pályát válasszak. Az informatika és az építészet érdekel. Nem csak az érdeklődés fontos, hanem az is, milyen fizetést, megélhetést nyújt a szakma. A Mechwart András szakközépiskola standját már megnéztem, tetszik az iskola.

Sinka Fruzsina Ivett: A Bethlen Gábor Szakközépiskolába szeretnék menni továbbtanulni, közgaszdász akarok lenni. A matematika az erősségem, ezt jól tudnám hasznosítani. Hogy milyen lesz az elhelyezkedési esélyem, keresetem, most még nem befolyásolja a választásomat.

Kolompár Evelin: Könnyűipari szakközépiskolában szeretnék továbbtanulni, fodrászként. Szeretek a hajjal foglalatoskodni, frizurát készíteni. Anyukám is biztat, hogy erre a pályára menjek. Az érdeklődésem alapján döntök, nem a szakmában való elhelyezkedés és fizetési lehetőségek szerint.

Görög Barbara: A berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskolában szeretnék továbbtanulni vendéglátó szakon. A családban sok szakács és cukrász van, ezeket a szakmákat ismerem és tetszenek, otthon már próbálgatom is. Most még nem számít, hogy később majd mennyit tudok vendéglátósként keresni.

Halega Regina: A böszörményi Veres Péter vagy a debreceni vendéglátóipari szakközépiskolába szeretnék menni, cukrásznak, esetleg pincérnek tanulni. Sok ismerősöm dolgozik ezeken a területeken, innen az érdeklődés. Előreláthatólag jól el lehet majd helyezkedni vendéglátós végzettséggel.
Rácz Balázs: A Mechwart András szakközépiskolában szeretnék továbbtanulni, számítastechnikai végzettséget szerezni. Elsősorban programfejlesztő szeretnék lenni. Az informatika napjainkban nagyon fontos és biztosan van jövője. Általában jó keresetet is jelent, de döntésemet csak az érdeklődésem alapján hoztam.

  • Állásbörze - kell egy esély
  • Állásbörze a Debreceni Egyetemen Video
  • Topjob állásbörze
  • Friss állásajánlatokért kattintson ide!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában