Az elmúlt 24 óra eseményei – rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből

Akt.:
Az elmúlt 24 óra eseményei – rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 15 személyt fogtak el, akik közül 13 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Az egyenruhások 27 személyt állítottak elő, ebből 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 2 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött.

A rendőrök 2014. június 14-én 14 óra 55 perckor Egyeken igazoltattak egy férfit. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a helyi lakost a Debreceni Járásbíróság lopás vétség elkövetése miatt körözi. A járőrök a 24 éves R. Zoltánt elfogták és előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

Az egyik vámospércsi vendéglátóhelyről tett bejelentést telefonon a rendőrség ügyeletére egy nő 2014. június 15-én 1 óra 30 perc körüli időben, arról hogy ellopták a lelakatolatlan kerékpárját a presszó elől. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak meg, majd a tudomásukra jutott információk alapján beazonosították a tolvajt.

A 16 éves fiatalkorút egy halápi presszóban elfogták és tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol a meghallgatását követően őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A fiatal fiú elmondta a rendőröknek, hogy a 48. számú úton az erdőben rejtette el a biciklit, amelyet az egyenruhások megtaláltak és lefoglaltak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság