Az elmúlt 24 óra eseményei – rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből

Akt.:
Az elmúlt 24 óra számokban - Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Az elmúlt 24 óra számokban - Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

Az egyenruhások 25 főt állítottak elő, közülük 1 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy helyi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 31-én 16 óra 30 perc körüli időben az egyik debreceni nagyáruházba bement egy férfi, aki a sorok között gyanúsan sétált. A tolvaj aztán a polcról levett egy üveg szeszesitalt, amit a nadrágjába rejtett és a pénztártól fizetés nélkül távozott. A biztonsági őrök észrevették a lopást, ezért telefonon értesítették a rendőrséget, valamint visszatartották a férfit. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a 45 éves helyi lakost, akit a meghallgatását követően – a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából – szabálysértési őrizetbe vettek.

Az ártándi határátkelőhelyen 2014. június 1-jén 0 óra 10 perc körüli időben egy moldáv állampolgár jelentkezett kilépésre. A 19 éves külföldi férfi igazoltatásakor megállapítást nyert, hogy tiltott határátlépés szabálysértést követett el, mivel jogszerű tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal nem rendelkezett. A rendőrök a férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára vitték.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság