Még a rendőrtől is kért kölcsön a hajdúszoboszlói fegyveres rabló

Akt.:
Még a rendőrtől is kért kölcsön a hajdúszoboszlói fegyveres rabló
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A rablót a Charlie Chaplinéhoz hasonló járása buktatta le a rendőrök előtt.

“A pénzt kérem!” – ezt mondta fegyvert fogva a fiatal eladóra Sz. Mátyás, abban a Jókai soron lévő itallerakatban amelyet január 9-én kirabolt – írja a Zsaru Magazin. Ahogy Bakator Krisztián őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője a rendőrségi hetilapnak felidézte, a fekete csuklyát viselő kapucnis férfi az eladónak átnyújtott egy nejlonszatyrot, hogy abba tegye a bevételt, de az idegességében elejtette, ezért a férfi kezébe adta a pénzt, mintegy ötvenezer forintot, amelyet a rabló a zsebébe gyűrt és távozott.

Az őrnagy kiemelte, a rabló kézre kerítésében a szoboszlói kollégák hely- és személyismeretére támaszkodtak, valamint Cece István főtörzszászlós, a megyei bűnügyi technikai osztály kutyavezetőjére és a Misa névre hallgató német juhászára, aki egészen addig követte a nyomokat, amíg a tettes autóba szállt. A rendőrök szerint viszont a legértékesebb tanúnak a közvetlenül a rabló után érkező vevő bizonyult, aki az utcán látta a férfit és azt is, ahogyan elejtette, majd felvette a pisztolyát. A vásárló ekkor maszk nélkül látta a rablót és pontos személyleírást tudott adni róla a nyomozóknak.


Bakator Krisztián őrnagy Fotó: Matey István Bakator Krisztián őrnagy Fotó: Matey István ©

Hegedűs Zsolt törzszászlós, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő csoportjának vezetője úgy emlékezett vissza a történtekre, épp otthon volt, amikor arra kérték, nézze meg a rablásról készült videófelvételt. – Az alkata, de főleg a járása alapján sejtettem, hogy Sz. Mátyás. Korábban körzeti megbízott voltam, ismertem. Kissé csámpásan megy ugyanis, mint Charlie Chaplin – jellemezte a magazinnak a rablót a törzszászlós. Ezt követően a nyomozók és Erdős Lajos törzsőrmester, járőrvezető közreműködésével megszervezték a férfi elfogását.– A törzsőrmester ismerte a gyanúsítottat, és találkozót beszélt meg vele. Az ő kocsijával indultunk az egyik benzinkúthoz, és mielőtt odamentünk volna Sz. Mátyáshoz, már láttuk, balkezes, ahogy a kamerafelvételeken a rabló is. Ballal mosta ugyanis az autóját, és ugyanolyan csíkos kapucnija volt, mint a rablónak – sorolta Bakator Krisztián. Hozzátette, a férfit ezt követően előállították a szoboszlói kapitányságra, ahol egy ideig próbált hárítani, majd beismerte a rablást. Sz. Mátyás azzal indokolta tettét a rendőröknek, hogy jó ideje nem volt munkája, és egyfolytában arra gondolt, hogyan tudna pénzt szerezni. Végül elővette az évekkel korábban vásárolt gáz-riasztó fegyverét és bement a boltba.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Erdős törzsőrmester régről ismerte Sz. Mátyást, ahogy a hetilapnak fogalmazott egy ideje mindenkitől pénzt kért, tőle is. Korábban viszont együtt dolgozott a férfival szakácsként, akkor szerinte még nem volt vele baj. Sz. Mátyás ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a megyei főkapitányság eljárást indított, a bíróság január 12-én elrendelte előzetes letartóztatását.


Fényes nappal raboltak ki egy szoboszlói italboltot
Hajdúszoboszló – Fegyverrel, vagy annak utánzatával raboltak ki egy italboltot Hajdúszoboszlón – értesült a Hajdú-bihari Napló.


Elfogták a szoboszlói boltrablót!
Hajdúszoboszló – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Ötvenezret vitt el a szoboszlói rabló, a járásáról ismerték fel
Hajdúszoboszló – Nyomkövető kutyát is bevetettek a rendőrök annak a férfinak a felkutatására, aki fényes nappal fegyverrel rabolt ki egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Videó: Újabb fejlemények a szoboszlói italboltrablás ügyében
Hajdúszoboszló – Az ügyészség beszámolója szerint a gyanúsított szűkös anyagi körülmények között élt.