„Az élet fontos döntések sorozata – pont ezt kellene kihagyni?”

Akt.:
Erdős Fruzsina, Gábor Bernadett és Mészáros Ibolya
Erdős Fruzsina, Gábor Bernadett és Mészáros Ibolya - © Fotók: Magánarchívum, Matey István, Molnár Péter
Debrecen, Mikepércs – Ismert hajdú-bihari emberek mondták el véleményüket arról, szerintük miért fontos részt venni az országgyűlési választáson.

Erdős Fruzsina, kétgyerekes fiatal énekesnő Mikepércsen adta le szavazatát. Elmondta: állampolgári kötelességének érezte, hogy részt vegyen a voksoláson. – Egyetlen szavazattal is befolyásolni tudom a saját és gyermekeim életét, jövőjét. A szavazás felelősség, amivel élni kell! – jelentette ki.

„Sorskérdések dőlhetnek el”

Ábrahám László, a debreceni Határ úti ipari parkban működő National Instruments cég igazgatója úgy vélte, hogy nagyon fontos volt a választáson részt venni. – Nem szeretem azokat a kifogásokat, hogy egy szavazat nem számít. Mindenki mondja el a saját véleményét, és a többség álláspontja döntsön – fogalmazott. Hozzátette: a mostani szavazás különösen fontos, mivel sorskérdések dőlhetnek el, és ha az ember ebből kizárja magát, utólag verheti a fejét a falba.

„Élni kell a lehetőséggel!”

Gábor Bernadett, a népszerű Desperado zenekar énekesnője vallja, ha valaki akar tenni a jövőjéért, annak kötelessége szavazni. – Tizen­nyolc éves koromban nyílt először lehetőségem voksolni, azóta én minden alkalommal voltam, egyfajta tradícióként is tekintek erre.

Azt gondolom, ha valakinek joga van szavazni, éljen a lehetőséggel és nyilvánítsa ki a véleményét, hiszen ezáltal saját maga is formálhatja a jövőjét!”

„Az élet fontos döntések sorozata”

Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház művésznője szerint ilyenkor lehet a politikusok tudtára adni, hogy miként szeretnének élni az emberek. – 1848-ban feltették az emblematikus kérdést: mit kíván a magyar nemzet? Április nyolcadikán ugyanez a kérdés, amire véleményem szerint kötelességünk válaszolni. Azért tartottam fontosnak, hogy szavazzak, mert szerettem volna a politika tudtára adni, hogy milyen világban szeretnék élni. Az élet fontos döntések sorozata. Pont ezt kellene kihagyni?

HBN


A kép illusztráció
Debrecen - Debrecenieket kérdeztünk arról, miért tartották fontosnak, hogy elmenjenek voksolni vasárnap. Bodnár Dorina, egészségügyi dolgozó Egészségügyi dolgozó vagyok, úgy gondoltam, kötelességem eljönni szavazni. Az elmúlt években volt látszattevékenység a munkám területén, de a jövőben...

Az ifjak is részt vettek a döntésben
Debrecen - Körükben beszédtéma volt a szavazás, hiszen „első bálozóként” kíváncsiak voltak, miként zajlik a voksolás. Az első választók is éltek a szavazati jogukkal, fontos volt számukra, hogy a voksaikkal erősítsék az általuk leghitelesebbnek vélt pártot. Egyöntetűen az a véleményük, hogy minde...

Kósa Lajos családja körében adta le a szavazatát
Hajdú-Bihar - Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számolunk be a Hajdú Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-hajdu-online-on"]...