Az élbolyban telelne a Balmazújváros

Az élbolyban telelne a Balmazújváros
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Horváth László szerint nagy hiba lenne, ha valakit elaltatna a soproniak gyengébb hazai mérlege.

A 2016-os esztendő utolsó fordulóját rendezik meg a Merkantil Bank Liga NB II-ben a hétvégén: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgóira hosszú túra vár, a hajdúságiak a hűség városában, vagyis Sopronban lépnek pályára vasárnap 15 órakor. A képzeletbeli dobogó második fokán álló Feczkó-legénység a múlt héten a Kisvárda otthonában aratott 1–0-s győzelmet, így megszakította hárommeccses nyeretlenségi szériáját a bajnokságban.

– Célfutballal, nagyot küzdve tudtuk begyűjteni a három pontot a szabolcsiak ellen – vágott bele Horváth László, a Balmaz kapusa. – Nem játszottunk szép focit, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pálya talaja sem volt ideális, valamint többször bebizonyosodott már, a tetszetős produkció nem mindig vezet sikerre. Szerencsére nekem is kijött a lépés, néhány lövés elakadt bennem, és ha nehéz helyzetbe kerültem, a társak kisegítettek. Kellett már a lelkünknek a jó eredmény, ugyanis az elmúlt hetekben nem úgy alakultak a dolgok, ahogy előzetesen reméltük. Sajnos a Magyar Kupától is elbúcsúztunk, pedig a lehető legtovább szerettünk volna menetelni a sorozatban.

Lemerülőben az akkumulátorok

A táblázat tizedik helyét birtokló soproniak a szezonban eddig kilenc összecsapáson élvezhették a hazai pálya előnyét, ennek ellenére mérlegüket nem lehet lehengerlőnek nevezni, hiszen két győzelem és egy fiaskó mellett hatszor csak remire futotta az erejükből.

– Nem szabad, hogy ez az eredménysor bárkit is megtévesszen. Remek játékerőt képviselő rivális vár ránk, a Rába-partiak keretét gyors labdarúgók alkotják, akik a „játszós” futballt preferálják. Valószínűleg szoros és izgalmas találkozót láthatnak a drukkerek. Szombaton vár ránk egy edzés, majd a közös ebéd után utazunk Sopronba, az éjszakát egy helyi hotelben töltjük. Idén már nem játszunk több tétmérkőzést, így nem mindegy, milyen szájízzel megyünk a pihenőre. A csapaton fizikális és mentális fáradtság jelei tapasztalhatóak, ennek ellenére felszívjuk magunkat, és reményeink szerint sikerül két vállra fektetnünk a kisalföldieket. Ha bezsebelnénk a három pontot, jó pozícióból várhatnánk a pontvadászat folytatását. Máté János vírusos megbetegedéssel bajlódik, rajta kívül mindenki egészséges – zárta mondandóját a hálóőr.

HBN-BÁ
hirdetés