Az élbolyba vágynak a hajdúszoboszlói focisták

A hajdúszoboszlóiak (balra) bármikor képesek meglepetést okozni a bajnokságban
A hajdúszoboszlóiak (balra) bármikor képesek meglepetést okozni a bajnokságban - © Fotó: Napló-Archívum
Hajdúszoboszló – Sarkadi Zoltán elárulta, az adódó lehetőségek gólra váltásával vannak gondjai a futballistáinak.

A hajdúszobosz­lói játékosok az ötös szám bűvöletében élnek mostanában, hiszen öt játéknap során öt pontot gyűjtöttek a Szertár Sportbolt megye I-ben. Sarkadi Zoltán együttese a Sárrétudvari otthonában értékes pontot szerzett (2–2), bár a tréner nem lehetett maradéktalanul elégedett, mivel tanítványai a szünetre még kétgólos fórral mehettek.

– A bajnokság első mérkőzését Nyíradonyban vívtuk, ahol egy góllal veszítettünk, de érzésem szerint a döntetlen reálisabb eredmény lett volna – jelentette ki Sarkadi a Hajdú-bihari Naplónak. – A Sárrétudvari elleni döntetlen miatt vegyes érzések kavarognak bennem, az első fél­időben remek teljesítményt nyújtottunk, ám a szünetet követően fáradtságot éreztem a fiúkon, ami a szűkös létszámmal magyarázható, öt-hat emberre sem számíthattam a hétvégén. A házigazda a második negyvenöt perc során a két találata mellett több komoly lehetőséget dolgozott ki. A Monostorpályival, valamint a Sárrétudvarival vívott találkozón rádöbbentünk, hogy egy játékrésznyi előnyt nem adhatunk büntetlenül egyik vetélytársunknak sem – mutatott rá a vezetőedző.

A szoboszlóiak az előző idényben a nyolcadik helyen végeztek a bajnokságban, ám ebben a szezonban ennél is jobb szereplésben bíznak.

Egységben az erejük

– Az első hat közé kerülést nem tartom irreális vállalásnak.

Hogy mi a Hajdúszobosz­ló legfőbb erőssége? Úgy gondolom, rendkívül egységesek vagyunk, szerencsére a játékosok egy irányba húzzák a gárda szekerét.”

A csapatszintű védekezésünkkel sincs komolyabb probléma. Elsősorban a helyzetkihasználás tekintetében kell előrelépnünk. A játékosoknak heti három edzést szoktam tartani. A tréningeken általában minimum tizenöt-tizenhat futballista megjelenik, így nincs okom panaszkodni. Az összecsapásainkon lehetne több szurkoló is. A srácok olyan teljesítménnyel akarnak előrukkolni hétről hétre, amelynek köszönhetően pozitív fordulatot idézhetnek elő a nézőszámot illetően – hangsúlyozta a szakember.

A Hajdúszoboszlóra a hatodik fordulóban újabb jelentős kihívás vár, hiszen az alakulat szombaton 15 órától a hibátlan mérleggel rendelkező Berettyóújfalut látja vendégül.

– Nehéz dolgunk lesz ezen a bajnokin, ennek ellenére a győzelem reményében lépünk pályára. Egyébként az együttesemre az jellemző, hogy egyik ellenfelével szemben sem szeretne alárendelt szerepben futballozni – zárta mondandóját Sarkadi Zoltán.

HBN–BÁ