Az éj leple alatt dolgoztak a nyíradonyi tolvajok

Nyíradony – A nyíradonyi rendőrök elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a két helyi férfit.

Egy férfi tett bejelentést 2016. március 26-án 8 óra körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy Nyíradonyban, a Bokrétás utcában található házának melléképületéből ismeretlen személyek az éjszaka folyamán egy kerékpárt, mosógépet és szerszámkészletet loptak el.

A járőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján egy órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost. A rendőrök Sz. István házában tartott házkutatás során megtalálták az eltulajdonított kerékpárt szétszerelt állapotban, valamint a szerszámokat is, amelyeket lefoglaltak. A mosógépet a rendőrök S. Tibor nyíradonyi lakos otthonában tartott házkutatás során találták meg, amit szintén lefoglaltak. A járőrök a 23 éves és a 18 éves fiatalembert elfogták és előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakosokat, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrs a terheltek ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A nyomozók 2016. március 26-án a lefoglalt tárgyakat visszaadták a tulajdonosának.

– police.hu –