Az éhezők viadala relikviáit árverezik el májusban Los Angelesben

Los Angeles – Több száz, Az éhezők viadala-filmekhez kapcsolódó relikviát, köztük a főhőst alakító Jennifer Lawrence jelmezeit árverezik el májusban Los Angelesben.

A filmet gyártó Lionsgate stúdió május 20-án bocsátja árverésre a nagy sikerű filmsorozat négy epizódjának ötszáz eredeti jelmezét és kellékét. A kalapács alá kerülő tételek között szerepel a Katniss Everdeent alakító Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence 12 ezer dollár (3,2 millió forint) értékűre becsült jelmeze is, amelyet a film egy harci jelenetében viselt.

A stúdió a hollywoodi relikviákkal foglakozó Profiles in History árverési céggel karöltve rendezi meg az aukciót, amely csak egy napig tart, de személyesen, telefonon és online is be lehet kapcsolódni a licitálásba – ismertette az aukciósház a honlapján.

“Mindenkinek lehetősége lesz rá, hogy megvásárolja kedvenc hőse valamely tárgyát Az éhezők viadalából” – ígérte Joe Maddalena, a Profiles in History elnöke.

A tételek között sorolták fel Katniss Everdeen vadászíját, bőrdzsekijét, valamint a főhősnő és szerelme, Peeta Mellark parádés bevonulójelmezét is. Számos olyan tárgyat is meg lehet vásárolni, amely a film képzeletbeli országának, Panemnek az emblémáját viseli.

– MTI –