Az Együtt szerint „érdekszövetségben” követtek el lopást

Akt.:
Szigetvári Viktor
Szigetvári Viktor - © Fotó: HBN-archív
Debrecen, Balmazújváros – Veres Margit, Balmazújváros korábbi jegyzője, jelenlegi polgármestere 180 millió forintos sikkasztásban való közreműködéssel kimerítette a hűtlen kezelés fogalmát, ezért mondjon le, írjanak ki időközi választást a településen! – fogalmazott Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatón Debrecenben a párt által létrehozott korrupcióellenes hálózat nevében.

Az Együtt teljesen biztos abban, hogy a korábbi jegyző az akkori polgármesterrel, dr. Tiba Istvánnal érdekszövetségben követte el a sikkasztást, amely miatt vádat emeltek ellene. Tiba jelenleg Hajdú-Bihar megye fejlesztésért felelős miniszteri biztosa, ezért a párt kéri Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy őt is mentse fel, mert ami Balmazújvárosban történt, az hozzá kötődik, sőt feltáró vallomásban kellene tájékoztatnia arról a Központi Nyomozó Főügyészséget.

Szigetvári Viktor kiemelte, hogy Juhász Péter alelnökkel vállalják: követik az ügyet, mert klasszikus-feudális, még a Fidesz-kormányzás idején is kiderülő, érdekszövetségben elkövetett, helyi embereket, vállalkozókat megfélemlítő lopás történt.

HBN


Balmazújvárosi polgármester, miniszteri biztos: politikai támadás eszközeivé váltunk
Debrecen, 2015. július 24., péntek (MTI) – Politikai támadásnak tekinti Balmazújváros polgármestere és a hajdú-bihari fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos az Együtt elnökének lemondásukat követelő pénteki nyilatkozatát.


Veres Margit nem mond le
Balmazújváros – A polgármester, korábbi jegyző politikai játszmát sejt a háttérben.