Az Együtt itt telepítené le a menekültek egy részét

Az Együtt itt telepítené le a menekültek egy részét
© Illusztráció: AFP
Debrecen – Csütörtökről péntekre virradó éjszaka és péntek délelőtt ezerötszáz menekültet hoztak a debreceni menekülttáborba az itt lévőkhöz Röszkéről és Budapestről. Ezt azért tették a hatóságok, hogy a fővárosban a magyar-román focimeccs idején minél kevesebb menekült legyen – jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke Debrecenben.

Úgy vélte: a menekültkérdésben a kormány hibázott akkor, amikor több kisebb, jobban felszerelt tábor helyett néhány nagyot hozott létre. Jelen helyzetben javítani kellene a magyar emberek biztonságérzetét, miközben a menekültekben az embert kell látni. Ebből azonban nem az következik, hogy mindegyiknek Magyarországon kell élnie, ők sem akarnak itt maradni.

Szigetvári Viktor azt mondta: azokat továbbra is ki kell utasítani akik nem jogszerűen tartózkodnak itt. Ugyanakkor néhány ezer, tízezer menekültet le lehetne telepíteni nálunk, mert sokan olyan szakmával rendelkeznek, ami itt hiányzik.

– Azzal viszont, hogy a kormány „toporzékol”, bezárja az országot és összeugrik Németországgal és mindenki mással, nem oldja meg a kérdést – zárta gondolatait a baloldali politikus.

HBN-OCs


Több ezer migráns érkezik Debrecenbe?
Debrecen – Csütörtök délelőtt óta százszámra jönnek a frissen elfogott menekültek Debrecenbe.