Az egynyári virágok sok trágyázást igényelnek

Akt.:
Az egynyári virágok sok trágyázást igényelnek
© Fotó: Pixabay
Debrecen – A gyepet most a csapadékmennyiségtől függően hetente nyírjuk, és megfelelően öntözzük.

Ha rendszeresen nyírjuk a füvet, akkor erősebbek és egészségesebbek lesznek a fűszálak, amelyek azután a gyomnövényeket is elnyomják. A fűnyesedék mulcsozáshoz is felhasználható.

Másodszor is virágozhat

A szarkaláb a júniusi fővirágzása után szeptemberben másodszor is hoz virágot, de csak akkor, ha az elöregedett hajtásokat tövig visszavágjuk.

Az egynyári virágok sok vizet és trágyázást igényelnek, főként a virágládákban. Az elnyílt virágokat távolítsuk el, így a növénynek több ereje marad a további virágzáshoz. Az egynyári virágokat egész nyáron ültethetjük – sőt, előnyös, ha fokozatosan ültetünk, mert ősszel tovább lesz virágszőnyegünk. Nyaralás idejére a támasztékot igénylő vagy kúszónövényeket elutazás előtt még egyszer kötözzük fel. A gyepet már ne trágyázzuk, mert fokozza a növekedést. A következő nyírás ugyanis csak nyaralás után esedékes. Az összes szobanövényt és edényes növényt legkésőbb most vigyük a szabadba.

– Edenkert.hu –


Debrecen - Egyes dísznövények kiszűrik a körülöttünk lévő mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat. Az 1980-as évek végén a NASA vizsgálatot indított olyan növények felkutatására, amelyek alkalmasak lehetnek a levegő tisztítására. 12 szobanövény hatását vizsgálták három vegyület légköri ...