Az egyetemisták szerint csak a lustáknak kell sok vizsgalehetőség?

Az egyetemisták szerint csak a lustáknak kell sok vizsgalehetőség?
Zúgolódnak a felsőoktatási törvénytervezet vitairata ellen az egyetemisták. Még a Facebook közösségi oldalon is szervezkednek, tiltakoznának ugyanis a dokumentum számukra sarkalatos pontjai ellen.

Az egyik ezek közül, hogy egy tantárgyat csak kétszer lehetne felvenni, és egy tárgyból csupán kétszer lenne lehetőség vizsgázni.
Arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak ehhez a Debreceni Egyetemen tanulók. A néhány napos vita híre meglepő módon sokukhoz nem jutott még el. Rákérdeztünk, vajon tényleg csak a lustáknak van szüksége a most élő rendszerre, melyben általában háromszori tantárgyfelvétel mellett kilencszer van alkalmuk vizsgázni, illetve arra is, hány lehetőség kell nekik egy tantárgy teljesítéséhez.

 

Nézze meg mit szólnak hozzá a debreceni egyetemisták!

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján kiadott nyilatkozat alapján november másodikán lesz nyilvános az új törvény koncepciója teljes egészében.

“A korábbi gyakorlattal ellentétben az új oktatásirányítás valós egyeztetésre törekszik. A kormány ígéretével, valamint a részvételi törvény tervezetével összhangban a kötelező szakmai egyeztetés mellett, azt időben megelőzve a minisztérium honlapján egyfajta nemzeti konzultáció indul el november 3-ától.

A vitairatként szolgáló koncepció a jobbító javaslatokat befogadja, és az egyeztetés lezárását követően készül el a Kormány, majd az Országgyűlés elé kerülő törvénytervezet”- írják a honlapon.