Az egyetemen alaposan körbejárták az aktuális logisztikai kérdéseket

Az egyetemen alaposan körbejárták az aktuális logisztikai kérdéseket
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A régió logisztikai fejlesztéseiről, a hazai pályázatokról és az ellátási láncok kiszervezéséről is szó volt a Gazdaságtudományi Karon tartott minikonferencián.

A Debreceni Egyetemen jelenleg több mint száz logisztikai menedzsment mesterszakos hallgató tanul, az intézmény az elméleti oktatás mellett fontosnak tartja, hogy a leendő szakemberek a legfrissebb gyakorlati ismereteket is megkapják. Többek között ezért szervezett konferenciát az egyetem Gazdaságtudományi Kara a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) közösen. A szerdai rendezvényen a régió logisztikai vállalatainak képviselői tartottak előadásokat a témában.

– Nemcsak oktatási, hanem tudományos szempontból is fontos ez a találkozó, hiszen itt kaphatunk közvetlen visszajelzést, visszacsatolást a gyakorlatot foglalkoztató kérdésekről, változásokról, amelyek akár tudományos megközelítést igényelhetnek. Ebben mi partnerek vagyunk, doktori iskolánkban jelenleg is több hallgató vizsgál ilyen gyakorlati problémákat – hangsúlyozta Felföldi János, az Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet vezetője.

Az MLBKT a környezettudatos és fenntartható fejlődést biztosító ellátási láncok menedzsmentjére koncentrál. Ennek szellemében állították össze a konferencia programját is, melyben a logisztikai kiszervezések új módszerei mellett, a régió ellátási láncainak infrastrukturális fejlesztéseiről, illetve a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekről is előadást tartottak.

– A társaság célja, hogy az egyetem tudományos eredményei beintegrálódjanak a vállalati gyakorlatba. Ezért indítottuk útjára országjáró konferenciasorozatunkat, melynek Győr és Eger után most a Debreceni Egyetem adott otthont – mondta Karmazin György, az MLBKT regionalitásért és rendezvényekért felelős alelnöke.

A szakmai előadások után a rendezvény résztvevői gyárlátogatáson vettek részt a National Instruments-nél, ahol az elméleti ismetereket a gyakorlatban is bemutatták az érdeklődőknek.

– Debreceni Egyetem –