Az egyéniség lenyomata

Hajdúszoboszló – Logopédiára járó kicsiknek hirdettek gyermekrajzpályázatot.

Kislurkó mókás beszédtanulása címmel–mottóval hirdetett rajzpályázatot a Hajdúszoboszlói Járáshoz tartozó 5 település logopédiára járó óvodásainak és kisiskolásainak a H.B.M-i Pedagógiai Szakszolgálat Hajdúszoboszlói Tagintézménye. A 65 pályamunkát független zsűri értékelte. A kis alkotók munkáinak és a díjkiosztó ünnepségnek a városi művelődési központ szolgált otthonául március 6-án – adta hírül az intézmény.

Gyerekzsivajtól volt hangos a gyermekkönyvtár körüli tér a művelődési központban. Sok-sok család gyűlt össze, hogy osztozzanak ügyes csemetéik örömében. A járási rajzpályázat a helyi pedagógiai szakszolgálat fáradhatatlan logopédusi munkacsoportjának köszönhetően valósulhatott meg. Értékelésében Garainé Tóth Éva igazgatónő rámutatott, milyen fontos a képi kifejezés már óvodáskorban, mert a gyermekrajz az egyéniség legelső lenyomata. És fontos azért is, mert a gyermek a rajzaival olyan üzeneteket közvetít, melyeket más módon nem tudna kifejezni.

A versenyt Hajdúszoboszló, Nagyhegyes, Ebes, Hajdúszovát és Nádudvar logopédiára járó apróságainak rendezték meg, s a támogatóknak köszönhetően minden kis alkotót tudtak jutalmazni egy-egy emléklappal és apró ajándékkal. A legjobbnak értékelt rajzok készítői pedig elismerő oklevelet és tárgyjutalmat kaptak.

HBN


A díjazott kis alkotók

Az óvodások kategória helyezettjei:

1. Huszti Alexa (Hajdúszoboszló), 2. Kordás Melinda (Hajdúszoboszló), 3. Illés-Dudás Annabell (Ebes).

Az iskolások kategóriájában:

1. Kovács Franciska (Ebes), 2. Szilágyi László (Hajdúszoboszló), 3. Kádár Nóra (Nagyhegyes).

Különdíjasok: az óvodások közül Komódi Dóra, Tóháti Csanád, Tulipán Izabella (Hajdúszoboszló), Peterman Gábor (Nádudvar). Az iskolások közül: Pál Levente (Hajdúszoboszló) és Toronyi Bianka (Hajdúszovát).