Az egészséges és teljes élet eléréséről volt szó Hajdúdorogon

Az egészséges és teljes élet eléréséről volt szó Hajdúdorogon
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – „Napi egy alma az orvost távol tartja” – ezen mottó jegyében tartott előadást Drimbáné dr. Karakó Erzsébet háziorvos a minap a Görög Demeter Művelődési Házban.

A program a X. Hajdúdorogi Kulturális Napok rendezvénysorozat keretében valósult meg. A doktornő hasznos tanácsokat adott a megfelelő táplálkozási szokásokról, az élelmiszer-tárolás módszereire és a kíméletes konyhatechnikai eljárásokra vonatkozóan is. Emellett beszélt a vese mint méregtelenítő szervünk létfontosságáról, az annak működéséhez szükséges megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vegyes táplálkozás követése alappillére az egészséges szervezet működésének.

Részletesen kitért a táplálékpiramisban elhelyezkedő ételek széles spektrumára. Kiemelte, hogy a vitaminok fogyasztása mindennapi életünk szerves része és javasolta, hogy elsősorban a kertünk adta „kincseket” gyümölcsöket és zöldségeket részesítsük előnyben. A közösséghez való tartozás, a hitélet nyújtotta örömök és a szeretetteljes család okozta boldogság hozzásegít az egészséges és teljes élethez – mondta.

HBN

Címkék: ,hirdetés