HAON - Legfontosabb

2018.02.12. 14:34

360 fokos videó: százmilliókból épül meg Szoboszló új ékköve

Hajdúszoboszló - Javában zajlanak a munkálatok Hajdúszoboszlón, ahol 50 méterre a régi szabadtéri színpadtól egy új, korszerű színpadot húznak fel.

Hajdúszoboszló - Javában zajlanak a munkálatok Hajdúszoboszlón, ahol 50 méterre a régi szabadtéri színpadtól egy új, korszerű színpadot húznak fel.

Hajdú-Bihar megye felkapott fürdővárosa Hajdúszoboszló, ahol egy nyári szezonban a vendégéjszakák száma eléri az 1.3 milliót is. Az ideérkező vendégeknek a fürdőzésen és a wellness-szolgáltatásokon túl rendezvényeket is kínál Hajdúszoboszló.

A régi szabadtéri színpadnak a nézőtere már nem volt alkalmas arra, hogy az előadások színvonalasak legyenek, technikai felszereltsége elavult, öltözők nincsenek. Mivel azt szeretnénk, hogy minél több vendég látogasson el hozzánk, továbbá, hogy az idelátogatók megelégedetten távozzanak, lépnünk kellett”

– válaszolta Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere arra a kérdésre, miért van szükség a beruházásra, mely során teljesen új szabadtéri színpad és egy ezer férőhelyes nézőtér épül a modern kor követelményeinek megfelelően. Ennek költsége 430 millió forint + áfa, melyet önerőből finanszíroz a város.

A bódéknak költözniük kell

Aki egy hétköznapi nyári estén járt már Szoboszlón, az tudja, milyen hangulat van a fürdő környékén esténként: árusok, zene, fagyi és mindenféle étel. Ez a jövőben megszűnik, jobban mondva az üdülőnegyed egy másik pontjára, a Gábor Áron utcára tevődik át, hiszen a fürdő környékén további fejlesztések is lesznek. Egy teljesen új park épül, amely más szemléletű, mint a mostani. A park - illően a gyógyfürdőhöz - gyógypark jelleget kap, a csönd, a nyugalom, a szépség fog dominálni.

A közbeszerzés elhúzódása miatt kisebb csúszásban az építkezés, a június végi határidő veszélyben van, azonban a mostani szabadtéri színpadot addig nem bontják el, míg az új el nem készül.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3737362"]

[related-post post_id="3752463"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!