Az eddigi legnehezebb erőpróba: Miskolcra látogat a DEAC

Az eddigi legnehezebb erőpróba: Miskolcra látogat a DEAC
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Az előzetesen a legjobb négy közé várt MEAFC eddig nagyon magabiztos odahaza, így várhatóan nehéz percek elé néznek Ferenczi Tamás tanítványai.

Mindkét együttes 3-1-es mérleggel áll a bajnokságban, és mivel egyik gárda sem akar leszakadni a veretlen listavezető Budapesti Honvédtól és Hódmezővásárhelytől, így óriási csata várható a pénteken 18 órától kezdődő összecsapáson. A borsodiak a tavaly is stabil teljesítményt nyújtó rutinos csapatukat jelentősen megerősítették, hiszen leigazolták az évekig az NB1-ben játszó Szögi Ádámot, valamint a másodosztály egyik leghatékonyabb pontgyárosát, Máté Balázst. Az előző szezonban a DEAC-ban csak epizódszerepet kapó Lippai Szabolcs hazatért nevelőegyesületéhez, és Miskolcon újra rátalált önmagára. A tehetséges center 20 perc játékidő alatt közel 12 pontot és 6 lepattanót átlagol eddig.

A legutóbb a MAFC-ot a fővárosban 50 ponttal legyőző Miskolc keretébe nagyszerűen illeszkedtek be az új szerzemények, kiegészülve az eddig is meghatározó játékosokkal, jó eséllyel pályáznak a felsőházra. A Drahos-Szögi hátvédpáros az egyik legerősebb a B-csoportban, nagyon nehéz dolga lesz a hajdúsági mezőnyöknek. Ferenczi Tamás csapata mély rotációs lehetőségekkel rendelkezik, ám a MEAFC sem panaszkodhat e téren, hiszen már nyolc játékos is szerepet kapott a kezdőcsapatban, és a cserék is rendre 15 perc körüli időt töltenek a pályán.

A múlt héten a Kaszásokat legyőző DEAC-ban egyedül Tóth Péter nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Az Óbudaiak ellen még mindig akadozott Kósa Tamásék játéka, de a mérkőzés egyes szakaszaiban már bajnokesélyeshez méltóan játszottak, és a csapat erejét mutatja, hogy a hullámvölgyek ellenére is be tudták gyűjteni a győzelmet. Pénteken előreláthatólag nem fér bele annyi rövidzárlat, mint a fővárosiak ellen, de ha sikerül megoldani a hátvédek semlegesítését, és stabil védekezést tud nyújtani a csapat, úgy Miskolcon is győzelmi esélyekkel léphetnek pályára.

– Erdei Ádám –
debka.huSporthírek


hirdetés