szon-sportoldal

2008.03.18. 09:02

Visszaszerezték a második helyezést

<p>Győzelmi reményeit valóra váltotta Dunaújvárosban a Nyíregyházi TK, amely így az NB I-es férfi teketabellán visszafoglalta második helyét.</p>

Ráadásul egy ponttal csökkentette a hátrányát a Bélapátfalván 4–4-es döntetlent elért következő ellenféllel, a Ferencvárossal szemben.
A dunaújvárosi összecsapáson Szlovenszki Tibor szokásához híven remekül kezdett és hozta a csapatpontot, és Éliás Gábor is jól tartotta magát. A második kör után is döntetlen, 2–2 volt az állás: Ráski János hozta a csapatpontot, Finta Zoltán sem vallott szégyent, így a vendégek mindössze négy csapatfa hátrányból kezdték az utolsó kört. Ebben Hacker Dezső ugyan több fát dobott, mint riválisa, de a belső szettpontok miatt veszített, Kastura Zsolt viszont megnyerte párharcát, ezzel együtt csapata a mérkőzést. Az NYTK nem a legerősebb összeállításában játszott, így bravúr a siker, a Dunaújváros pedig ezzel a vereséggel búcsút inthet az NB I-nek. Most két hét szünet következik, aztán jön az év meccse, az NYTK–Fradi!

Teke NB I., férfi
Keleti csoport, 15. forduló
Dunaújváros–Nyíregyházi TK 3–5 (3008–3050)
NYTK: Szlovenszki T. 535 (1 pont), Éliás G. 528, Kastura Zs. 417 (1), Ráski J. 500 (1), Finta Z. 493, Hacker 477. Ifi: 3–1 (991–944). Pontszerző: Kastura T. 500.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!