Az Eb-re is gondol

Az Eb-re is gondol
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Vasas ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen a debreceniek első gólját Bódi Ádám szerezte.

Kitűnő rajtot vett a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga tavaszi első felvonásán, a piros-fehérek négy góllal terhelték meg a Vasas hálóját a Nagyerdei Stadionban. A szakadó esőben lejátszott találkozón hamar előnybe kerültek Kondás Elemér fiai, Bódi Ádám már az 5. percben beköszönt Nagy Gergelynek. A válogatott középpályás egy pimasz visszacsellel teremtett magának lövőhelyzetet, majd higgadtan a bal alsóba küldte a labdát.

Magabiztos győzelem

Bódi így látta a lefújás után a kilencven percet: – Arra készültünk, hogy az első tavaszi fordulóban itthon tartsuk a három pontot, szerencsére ez sikerült. Megkönnyítette a dolgunkat, hogy hamar megszereztük az első gólt, ez tulajdonképpen megadta a meccs alaphangját. Ez fontos volt, mert ha netán később találunk be, a vendégek esetleg elkaphatták volna a fonalat, így azonban magabiztos győzelmet arattunk – értékelt a labdarúgó.

A DVSC a második félidőben valamelyest mérsékeltebben futballozott, a játékrész elején ki is maradt egy nagy Vasas-ziccer, majd az ellentámadásból megszületett a negyedik hajdúsági találat.

– Megpróbáltuk járatni a labdát és csupán egy védelmi hiba után tudott helyzetbe kerülni a Vasas, azonban Radosevic bravúrosan védett. Ha az bement volna, lehet, hogy vérszemet kap az ellenfél, de Bozidar remekül tette a dolgát, ezt követően pedig megszereztük a negyedik gólt és eldőlt a mérkőzés.

Tiszta lelkiismerettel

A Loki szombaton ismét hazai pályán szerepel, azt a Paksot látja vendégül, amelynek tagjai fertőző betegség gyanúja miatt nem léphettek pályára a múlt héten. Vajon ki tudnak-e állni az atomvárosiak Debrecenben?

– Nem ezzel kell foglalkoznunk, mi pontosan tudjuk, hogy a Paks komoly játékerőt képvisel. Egy kemény, harcos ellenfélre készülünk, ám szombaton is szeretnénk begyűjteni a három pontot – fogalmazott Bódi Ádám, akivel a nyári Európa-bajnokságot is szóba hoztuk. – Az a célom, hogy ott legyek Franciaországban. A tavasz számomra általában jobban sikerül, több gólt szoktam szerezni, mint ősszel. Nem lesz könnyű bekerülni az Eb-keretbe, hiszen nagyon sokan pályáznak a részvételre, de mindent meg akarok tenni ennek érdekében s ha nem is jön össze, a lelkiismeretem legalább tiszta lesz.

HBN-TN