Az Eb könnyen felpörget

Korhut Mihály
Korhut Mihály - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Korhut Mihály szerint a kontinensviadal minden fáradtságra gyógyírt jelentene.

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck tizenhét játékost hívott be a május 9-én kezdődő ausztriai edzőtáborozás keretébe, a gárdában helyet kapott a DVSC-TEVA balhátvédje, Korhut Mihály is.

Tovább is juthatunk

– Már azelőtt szóltak, hogy meghívót kapok majd, mielőtt megjelent volna az interneten a névsor – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Korhut. – Szerdán kell megjelennünk Telkiben, kivéve azoknak a játékosoknak, akik szombaton a Fradi–Újpest kupadöntőn szerepelnek – tudtuk meg, emellett az is nyilvánosságra került, hogy a légiósok folyamatosan csatlakoznak majd a kint készülő csapathoz.

A válogatott két hetet tölt majd nyugati szomszédunknál, ezt kövezően május 20-án összecsap a Gorupama Arénában Elefántcsontparttal, majd újra az osztrákoknál táborozik. A védő elmondta, bár a szezon utolsó hónapja a szerda-szombat miatt megterhelőbb volt, mint máskor, de egy olyan lehetőség, mint az Eb-szereplés mindenkit kellően motivál és felpörget.
Korhut a legutóbbi, Horvátország elleni felkészülési találkozón szerepelt a védelemben, és különösen a második félidőben jól ment neki a futball.

– A meccs után gratulált a szakmai stáb, de mélyebb elemzésre nem került sor, gondolom, erre most lesz lehetőség Telkiben. Egyelőre a bő keretben kaptam helyet, de természetesen arra török minden idegszálammal, hogy a május 30-án esedékes szűkítés után is maradhassak – fogalmazott a Loki-játékos, aki szerint Portugália a legerősebb az Eb-csoportunkban, de az osztrákok és az izlandiak is meggyőző teljesítményt nyújtottak a selejtezőben. Ennek ellenére nem tartja kizártnak, hogy a magyar drukkerek továbbjutásnak örvendhessenek a kvartett meccseit követően.

HBNSporthírek


hirdetés