Az avartüzek adták a legtöbb munkát a lánglovagoknak

Akt.:
Lángot a nádas Nádudvaron
Lángot a nádas Nádudvaron - © Fotó: Mészner Sebestyén
Hajdú-Bihar – Hétfőn is rengeteg tűzesethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Létavértes külterületén a 4807-es számú út közelében a száraz avar lángolt tegnap. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Berettyóújfaluban, a Királyhágó utcában egy étterem konyhájában az olaj égett valamint egy elszívó berendezés. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tüzet megfékezték az ott lévők, majd a tűzoltók még egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nem tudta a lakása ajtaját kinyitni egy ember Debrecenben, a Gyöngyösi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lakás ajtaját kéziszerszámok segítésével kinyitották, majd a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Ezer négyzetméteren lángolt a száraz avar tegnap a debreceni Rutafű utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Nádas égett ezer négyzetméteren a földesi Ady Endre utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A hajdúhadházi temetőnél keletkezett tűz tegnap. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkoztak be. Ezután a Hunyadi és az Árpád utca kereszteződésében keletkezett tűz. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak.

Egy személygépkocsi felborult tegnap Balmazújváros külterületén. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították azt. Az eset során nem sérült meg senki.

Nádas égett peremégéssel Földesen, a Dankó Pista utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Debrecenben, a Böszörményi úton egy hétméteres lámpa burkolatát leszakította a szél és egy vezeték lógott le a levegőből. A debreceni tűzoltók kézi erővel eltávolították a vezetéket.

Húsz hektáros területen a száraz gaz lángolt tegnap délután Nádudvaron, a Mártírok utcában. A hajdúszoboszlói, a debreceni, a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Téglás külterületén kétszáz négyzetméteren lángolt az avar. A tűz két kiszáradt fára is átterjedt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Meglazult egy paladarab egy épület tetején a debreceni Bajcsy-Zsilinszky utcában, a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység gépezetes tolólétra segítségével a veszélyhelyzetet megszüntette.

Egyek külterületén két kilométer hosszan a száraz fű égett, az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúböszörmény-Pród külterületén ezer négyzetméteren lángolt a száraz avar, gaz. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A debreceni Varga utcában a korom izzott egy családi ház kéményében hétfőn. A kéményt a megyeszékhely tűzoltói megbontották, majd a tüzet eloltották. A ház más módon fűthető maradt.

Egy családi ház teraszán meggyulladt a tűzifa Hajdúszoboszlón, a Kossuth utcában. A város hivatásos tűzoltói porral oltó készülékkel a tüzet eloltották.

Egy kéményben a lerakódott korom izzott a debreceni Erdész utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a kéményt átvizsgálták, majd eltávolították az izzó részeket. Az épület fűthető maradt.

Este Hajdúszovát közelében keletkezett tűz, fél hektáron égett a gaz és a nádas. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.