Az autóvásárlók álmairól

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Sean Gallup/Getty Images
Debrecen – Új gépkocsit szándékozik beszerezni a válaszadó magyarok nyolc százaléka.

“Ha anyagilag megengedhetném magamnak, jobb autóra váltanék” – mondja a magyar kocsitulajdonosok kétharmada. A világszerte terjedő online kommunikációval el lehet érni az olyan autóvásárlókat, akik aktuális marketing tartalmakat keresnek.

Tízből négyen

Tíz magyar internet-használó közül négyen szándékoznak autót vásárolni a következő két évben. Négyszer annyian gondolkoznak használt gépkocsiban, mint újban. Harmincegy európai ország átlagát tekintve többen, tíz megkérdezettből öten szándékoznak kocsit venni. Többek között ezt tárja fel a Nielsen felmérése.

Ami régiónkat illeti: új autót szándékozik beszerezni a válaszadó magyarok nyolc százaléka. Legnagyobb a románok aránya, húsz százalékkal. Használt autó beszerzését célozza meg a magyar válaszadók harmada. Kitért a kutatás arra is, hogy az autó milyen szerepet játszik a megkérdezettek életében. Az autótulajdonos magyarok legnagyobb része a következő két állítással ért egyet: „szeretek autót vezetni” és „jobb lenne, ha autó nélkül is kényelmesen odaérnék, ahová szeretnék”. Kocsit használó honfitársaink többsége számára az autó egyszerűen eszköz, hogy eljusson oda, ahová szeretne.