mozi

2012.10.08. 11:35

Restaurálták Fellini Satyriconját, New Yorkban mutatják be újra

Budapest, 2012. október 8., hétfő (MTI) - Restaurálták Federico Fellini olasz filmóriás Satyricon című klasszikusát, amelyet felújított változatában a New York-i filmfesztiválon láthat először a közönség szombaton.

Budapest, 2012. október 8., hétfő (MTI) - Restaurálták Federico Fellini olasz filmóriás Satyricon című klasszikusát, amelyet felújított változatában a New York-i filmfesztiválon láthat először a közönség szombaton.Az 1969-es alkotáson végzett munkálatokat a Dolce & Gabbana divattervező páros fizette - írta az olasz sajtó. A restaurálásban az a Giuseppe Rotunno is részt vett, aki a 43 évvel ezelőtti forgatáson Federico Fellini operatőre volt.

 

 

"A Satyricon a rendező egy különlegesen összetett munkája, egy mestermű. Fellini az egyik kedvenc rendezőnk, kollekcióinkat olyan filmjei ihlették, mint a Róma és Az édes élet" - mondta Domenico Dolce.

A Satyricon Titus Petronius Arbiter azonos című, Kr. u. 60 körül íródott szatirikus regényének egy töredékén alapul.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!